diumenge, 30 de maig del 2010

d'heretgíes dietètiques



¿Cuándo llegaría ese momento en que, de hinojos ante la magnificencia del valle del Sangre, él, Pepe Carvalho, empozoñado por el bacalao al pil-pil, las pochas con almejas, las patatas con chorizo a la riojana, el brioche con foie-gras al tuétano, el arroz a la tinta de sepia, el pan con tomate alcahueta de tantas meriendas arbitrarias, el arroz con bacalao, el pudding de merluza y mejillones de roca, última especialidad con la que aún pugnaba Biscuter, pediría perdón a los dioses de la Dietética?

.....

Es más, se dijo Carvalho ante el espejo, con el torso desnudo y un dedo apuntando hacia el lugar aproximado donde debía estar el hígado: Por mí puedes reventar, hijo de puta.

El Balneario
Manuel Vazquez Montalbán.

4 comentaris:

MaryLou ha dit...

Vázquez Montalban... He llegit quasi tots els seus llibres. Fa temps que busco un que es diu Recetas Inmorales, i no el trobo! el segueixo buscant.
He fet moltes receptes de les que cuina en Biscuter al despatx, i de les que fa ell a mitjanit, quan truca al seu amic Fuster, per menjar junts.
Petonets

starbase ha dit...

MaryLou...Manolo forever....

Aquest llibre no l'he vist mai, però si el trobo ja t'el pillarè :)

Cuinagenerosa ha dit...

jo també sóc fan del vázquez montalbán i practicant de "las recetas de carvalho", gran llibre amb les receptes i els fragments de les novel·les on apareixen.
no sé si és el mateix que diu la marylou

starbase ha dit...

Aquest llibre em sembla que no és el que cerca la MaryLou perque tot i que la primera edicó està esgotadíssima en van treure un parell més i ara és senzill de trobar.

Si jo no fos ateu, cada nit faría una pregaria al gran Vazquez Montalbán, hehe.