diumenge, 23 de maig del 2010

d'opinions en tinc moltes, aquí en va una!


Fa temps em vaig inscriure a la pàgina de bloguzz, un métode de publicitat per a empreses. A canvi de valoracions blocaires dels seus productes t'envien a casa el producte per a que el puguis tastar.

Ells busquen publicitat i bones crítiques (tots deuen confiar en el seu producte, no?). Jo quan em vaig apuntar cercava 'coses gratis'.
Per a que ens hem d'enganyar, cercava 'coses gratis'.

I mira, congelats La Sirena m'ha enviat a casa un lot per a que en faci la meva particular avaluació i ho expliqui al bloc. Segons les normes puc i haig de dir la meva sincera opinió. Així ho farè.

El primer que vaig pensar va ser 'espero que m'enviin un parell de caixetes'. Per que la veritat, havía vist el producte als seus establiments i sospitava que la racció no donaría per a fer un 'tast a trois' amb la reina del meu cor i la meva xermaníssima.
the first in the front: Caixa ùnica.

Però per a compensar, m'han enviat també una fantàstica bossa de les que serveix per anar a comprar congelats. No en tenía i ara ja en tinc. 'Deuce'.

Sobre el sushi us confesso que tot i que m'agrada molt el concepte i la filosofía de la cuina japonesa no hi tinc gaire experiència. En Ferràn Adrià diu que nosaltres cuinem amb la tècnica i el cor i els japonesos cuinen afegint també l'ànima. 'Ara bé' (que vol dir 'moro') no ser expert no vol dir tenir opinió, oi?

La presentació externa m'ha agradat. El disseny de la caixa em resulta atractiu sense ser espectacular. Un cop la obres, dins et trobes els diferents 'sushis' i és fàcil que s'hagin escampat per la safata durant el transport. No queda maco però no tinc clar com podríem arreglar el problema.

Hi venen 10 unitats:

2 Nigiri de salmó
2 Nigiri de llagostins
1 Nigiri de tilapia
2 Ura Maki de salmó cuit
2 Maki de amanida de tonyina
1 Ura Maki de surimi

I també tres sobrets un amb salsa de soja, un amb wasabi (m'encanta el nom wasssssabbbbbi) i un amb Gari (gingebre encurtit)


La presència és correcte, tot i que congelat els colors són empal.lidits. Es pot deixar descongelar o posar al microones. Jo els vaig descongelar, que no tenía pressa. A la safata hi ha un 'forat' extra on posar la salsa de soja. Però jo no el vaig voler fer servir perque menjar sobre un plàstic va contra les meves creences.
Ho vaig passar a un platet i un petit bol per a la salsa.

Els diferents sushi tenen resultats desiguals, personalment al llagostí no li vaig trobar cap gust d'ídem (ni al salmó). La textura dels llagostins era gomosa, com plastificada. En canvi els Maki de tonyina i els Nigiri de Tilapia (per cert, un peix africà?) em van agradar més. El Maki de surimi també em va resultar agradable, tot i les meves reticències al surimi...

La salsa la vaig trobar correcte i el gingebre també.

El punt de l'arrós és el que vaig trobar més encertat. Amb aquesta textura enganxosa de l'arrós de sushi tan particular. Ben aconseguit. En realitat he disfrutat molt amb aquesta textura d'arròs!

La conclusió és la seguent: estem parlant d'un congelat pensat per a fer a casa i sense esforç un tastet japonés. En aquest sentit aconsegueix el seu objectiu dignament. M'ho vaig menjar ben a gust veient la final de la Champions (l'any que bé riurem molt amb en Mou al Madrid).

Llògicament si búsques un resultat proper a l'excel.lència t'ho has de currar més. I és que la vida és així, no existeixen duros a quatre pessetes. Qué hi farem!

PD afegida: Al fil del que comenta en Gurmet, he volgut mirar el preu del producte. Segóns el catàleg de compra directa que també m'han fet arribar cada caixa: 6,30 euros. Car.

15 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Suposo que vau menjar alguna cosa més, no? perquè amb aquesta quantitat de sushi segur que no us va arribar ni a la sola de la sabata!
Molts petons trio de guapos!!

GURMET ha dit...

Jo sincerament si em vull afartar de sushi mai el compraria congelat millor vas a un wok , xines o japones i t'afartes.

Manuel ha dit...

Lo que comentas de la bandeja (pa que no se muevan las piezas de sushi) es simple: bandeja con un compartimento para cada pieza de sushi y un envoltorio más apretado que imposibilite el movimiento "sushiero". Así cada cosa en su sitio.
Y lo de la cantidad... confieso que a mi me gusta jartarme de sushi (toma momento "Confesiones")así que no sé si me psaré por mi Sirena de cabecera y probaré.

Glòria ha dit...

Esperaré la propera opinió sobre algun altre producte que t'enviin, no sóc gens amant del sushi.

Cuinetes-Carme ha dit...

Fa més bona pinta la caixa, que no pas el sushi de dins.
He de dir que en amí no m'agrada gens el sushi.
Hi ha un makro wok aqui a VNG, que te'ls fan en directe, i ja no em fa gràcia, però al meu marit l'encanta.
Salut,

Ricard Sampere ha dit...

Jo soc un fan de cuina japonesa. Però tinc una mica d'aprensió al peix cru, que no tingui garantia 100x100.
El sushi i el sashimi, els menjo a casa fets meus o busco restaurants que em mereixin confiança, evitant els xino-japos en general.
He sentit parlar del sushi de la Sirena, però no m'he atrrvit mai...

starbase ha dit...

vermells, la reina galega està a la terra de la clorofil.la perpètua i dissabre vespre no és costum el sopar amb la super-xermana...així que el poc que hi havía va ser tot per a mí...bueh, m'estimo més quan ho comparteixo.

Gurmet, doncs jo també :)

Manuel, el tema es que si los compartimentos són muy profundos deja de parecer una bandeja para servir, que es lo que ellos buscan. Claro que como yo nunca lo comería en la bandeja de plástico ya me parecería una mejora.

Glòria, no sé si m'enviaràn més coses, de moment no m'he apuntat a saraos d'aquests per una temporada :)

Carme, tens part de raó amb el tema de la caixa. Tot i que al fer la foto del contingut sobre el plàstic...però es que això és el que tens quan ho obres.

Ricard, al venir ultracongelat saps que anisakis i similars ja no son problema. El que és veritat és que has de confiar en el proveïdor. A mi els de La Sirena sempre m'han donat confiança en aquest nivell. Altra cosa és el resultat organolèptic i el preu: millorable.

Ricard Sampere ha dit...

Quan deia que no m'havia atrevit em referia al resultat organolèptic. En quant el preu tot es relatiu en fnció de la qualitat que tingui el producte.
No ho deia pas pels anisakis, que et diré no em preocupen en excés. El grau de probabilitat de que afectin es molt baix... i els fisics basem moltes coses en el càlcul de probabilitats... ;).

starbase ha dit...

Ricard, la meva conclusió particular al respecte és que resulta car en la seva relació qualitat organoléptica/preu. Perqué serà que al escriure 'organolètpica' em sento snob jajaja. A mi personalment no em compensa, i entenc les teves prevencions.

I dels físics...bé, jo en tinc un gran concepte ;)

Ricard Sampere ha dit...

Estava segur q tenies un gran concepte dels físics... El mateix que tinc jo oi?... :))).
Tu i jo, som físics de diferents generacions, però no pots imaginar el profit que en he tret a la vida... Sempre he fet el que m'ha donat la gana ... i la gent en lloc d'enfadar-se, sempre han dit... "no es mala persona... es q es físic... i són raros..."... :))))

Alfredo ha dit...

Jo el vaig comprar a 4'95€ ofertat i no em va agradar gens, si el fas al micro, com indica a les instruccions, queda molt malament.

starbase ha dit...

Ricard: el mateix sens dubte ;)))

Alfredo: No em vull imaginar la textura dels llagostins i el salmó si els passes per el micro...ufff.

Ruben ha dit...

Coincideixo amb els últims comentaris: al microones queden horrorosos. Ho vaig tastar a casa d'uns amics i descongelat era passable; al micro, horrorós.

Per cert, el suixi de llagostí és normal que no tingui gaire gust: no hi posen sal ni res i és força insípid, fins i tot el de veritat :-(

Nosaltres, quan volem provocar-nos un coma suixístic, ens acostem aquí.

starbase ha dit...

surf, que no tinguin gust passi, que semblin de cautxú...nopes!

I aquesta recomanació em queda a la memoria perque té bona pinta!! La llàstima es que anem poc per Vic, però ho haurèm de canviar això...:))

Ruben ha dit...

Fins al cautxú no, d'acord XDDD

Doncs si has de venir, que sigui un migdia, que hi ha bufet lliure amb delicadeses orientals (suixi, wan-tun, planxa...) ideal per rebentar :-)