dijous, 12 d’agost del 2010

de viatge i de vacances

Avui divendres agafem l'avió i marxem de vacances uns dies. Sona bé oi?

Com la majoria, sóm viatgers de classe economy, sempre penjats del low cost. Asseguts enllaunadamet i enganxadament al clatell de la butaca del devant.

Tenim però, l'alegria del xai obedient i a aquestes alçades de la pel.lícula no hi pensem renunciar. Al cap i la fí, l'alegria es de les poques coses que podem compartir amb els que estimem sense que ningú ens hagi de venir a tocar les pilotes.

Total, per horeta i mitja de vól tampoc n'hi ha per queixar-se, i el que fem es preparar un menú de viatge adient a les circumstàncies.
Aquest any, he pensat que seria divertit fer servir la massa dels cocs vinarossencs per a fer uns bollos preñaos que són la classe de entrepà ideal per a viatge:

No pringa, no se desmonta, no gotea.


Bollos preñaos amb 'massa Massita'

Ingredients:
Una tassa d'oli
Dues tasses d'aigua

Dos paquets de llevat premsat (50 grs en total)

Un punt de sal


Per al farcit jo els he fet amb xistorra i formatge, pit de gall d'indi i formatge i salsitxa amb formatge. Si voleu també hi podeu posar una mica de formatge.


Procediment:


En un bowl gran hi posem l'oli i l'aigua. Anem afegint farina i remenant fins que agafa una mica de cos. Aleshores aboquem el llevat premsat i desfet amb les mans i continuem posant farina fins que la massa es torna elàstica i ja la podem pastar amb la mà.
Afegim el punt de sal i acabem d'amassar a l'estil tradicional sobre el marbre de la cuina posant farina per a que no s'enganxi.


Ho deixarem reposar una horeta, on creixerà molt. I mentrestant tallem els farcits en forma de bastonet.


Finalment es tracta d'anar agafant fraccions de la massa, aplanar-los donant forma de coca petita. Posem el farcit corresponent i ho dobleguem fins formar un panet tancat. a 180 graus al forn (com no, la temperatura universal!) aprox uns 15-20 minuts.
Amb un cop final de grill per daurar-los.


Amb la massa que sobra us podeu fer un mini-cóc de sopar:


Bé, durant les vacances anirè pujant les fotos i continguts que em vagi trobant per aquestes meravelloses terres extremenyes i gallegues!

I si encara no us heu adonat per el link del menú a la dreta, hem obert una pàgina oficial de decuina.net a facebook. El cap de la secció 'conquest the world' ens ha comentat que és un pas imprescindible dins del full de ruta global per aconseguir el domini de la terra. Així que si teniu compte de facebook i us agrada decuina.net us agrairà infinitament que li faciliteu les coses...MUHA MUHAHA MUHAHAHAAAA

14 comentaris:

MaryLou ha dit...

Que us ho passeu molt bé!!!!
Petonets

Gemma ha dit...

Bones vacances!
Ja veig que tot i el low cost marxeu molt ben preprats... amb aquests bollos preñaos tindreu energia per a uns quants dies!
Ara mateix entro al facebook ;)

josep ha dit...

Ja veig que marxeu ben preparats.
Que tingueu unes bones vacances i ens trobem a la tornada.
Una abraçada

Francesc ha dit...

Bon viatge!!! Que us ho passeu pipa!!!

Teresa ha dit...

Encvara que sigui enllaunats... que tingueu bon viatge!!! Bones vacances!

mercè ha dit...

Segur que arribo tard, però això no treu les ganes de desitjar-vos unes MOLT BONES VACANCES!,A Galicia no hi he estat i en tinc moltes ganes,a Extremadura he estat fa molts anys a un poblet molt bonic:Fregenal de la sierra en una trobada de balls i dances.Sou per Caceres o Badajoz?.Una abraçada!

Margarida ha dit...

Amb aquests bollos tan ben farcidets, segur que comenceu les vacances amb tota l'energia necessària.
Que us ho passeu molt bé!
Una abraçada

Unknown ha dit...

Como nos cuidamos!!!. Bones Vacances!!!!

Joan ha dit...

Bones vacances trempat!!! Passeu-ho bé.

starbase ha dit...

Gràcies a tots, us contesto col.lectivament no per que no us mereixeu la deguda atenció, sino per que tinc la family esperant que acabi per anar a voltar.

GRACIIIÑAAAAS?? :d

Anna de Llepadits ha dit...

Hola Oscar!! que tingueu molt bones vacances!! permetem que et copii la recepta dels bollos preñaos.. te una pinta...

Que ho passeu molt be, lo bo passa ràpid!

Petons

Anna

Ruben ha dit...

T'has deixat la farina a la llista d'ingredients :-O

starbase ha dit...

surfzone, XDDD tens tota la raó. Li donarem la culpa a que no hi ha quantita exacta sino que es fa servir 'la que entre' (segons recepta dels massitos) i ens quedarem tan amples...jeje

starbase ha dit...

Anna, merci!! De moment estem aconseguint l'objectiu de passar-ho bé :)