dilluns, 24 de desembre del 2012

de Nadal 2012 (2). Entrants: Ravioli d'esqueixada i sopa de pastanaga.


Un entrant deliciós de nassos (vaja, deliciós de collons però queda políticament incorrecte si ho dic així. I més en unes festes tan cuquis com els dies de Nadal. El lector no tendrá en cuenta la expresión para su juicio final de la entrada. Bórrese del acta.). Un petit bagul de bacallà encapsula els ingredients canònics d'una esqueixada. El ravioli que ha d'estar fresc de la nevera posat en un petit mar de sopa de pastanaga tèbia... no ho puc evitar: deliciós de collons.

Per al muntantge cal picar el més finament possible pebrot verd, pebrot vermell, ceba tendra i oliva negra. Ho barrejet tot i ho amanim amb una mica de sal i oli. Reservem.

Comprem un bacallà que per comoditat jo vaig adquirir congelat. La idea és aprofitar que quan s'està descongelant hi ha un moment que es pot tallar però alhora encara aguanta molt bé la estructura. Aixo facilita molt el moment de tallar tant fi com sigui possible.


Utilitzant un motllo de fer glaçons, posem a les parets oli i les làmines de bacallà. Farcim amb la barreja que acompanya normalment la esqueixada i posem a la nevera per a que agafi consistència. Mentrestant farem una crema de pastanaga tot bullint pastanaga amb cebes. Quan estan toves les triturem i passem per el colador per deixar la sopa molt fina. Salpebrem i només ens quedarà posar la sopa amb el ravioli al mig...

2 comentaris:

MaryLou ha dit...

Original y boníssima recepta! Prenc nota per a futurs àpats de deixar flipat al personal!!
Mol bones festes!!!

angels ha dit...

Bonisssima combinació. Bones Festes!!!