diumenge, 28 d’abril del 2013

de salmó curat a casa i un video 'te cacé' :D


 Una de les formes en que més festa em fa menjar el salmó és quan la familia el gaudeix tallat a fines làmines curades entre capes de sal i sucre. La seva preparació és molt simple i queda tant bó, que la tieta Blanca no pot resistir al tallar-lo anar fent queixalada per a comprovar la qualitat, heh! Tinc proves al video!
Jo en canvi, com es pot apreciar per la meva panxa en la mateixa filmació soc un asceta i aconsegueixo vèncer la temptació... de picar mentre tallo i hi ha una càmera al devant ;)Salmó curat a casa:

Ingredients:

Un salmó aprox de 3 o 4 kilos
Molta sal i molt sucre
Una mica d'anet

Procediment:

Demanem a la peixeteria que ens facin el salmó en els dos filets, treient la part més blanca i greixosa de la ventresca i ens dediquem amb unes pinces a treure les espines del salmó. Si les deixem és llàstima trobar-les al final, tot i que amb el procés de curat s'estoven.

En una safata posem una capa de la barreja de sal i sucre al 50%, posem el salmó amb la pell cap amunt i cobrim amb la resta de la barreja. A la nevera un dia i la sal i el sucre s'encarreguen de treure la humitat (i part del greix) de la bèstia. A l'endemà ho treiem tot, netejem la safata i tornem a colocar-ho però amb la pell cap abaix.

Si el salmó és petit o la part de la cua que és més estreta es cura abans, amb unes horetes en té prou. La part gruixuda ha de completar la segona jornada.

Al final la única cosa que cal és netejar bé de la sal i el sucre i laminar-ho tot amb una mica de paciència. Us animo a que proveu també altres herbes i espècies per a trobar la combinació que més us agradi :)

7 comentaris:

Gemma ha dit...

Je je je... segur que vas picar després! :)
Per cert, volem la recepta del pastís galego, eh???? :)

Tapa't de tapes ha dit...

D'això se'n diu artesania pura!! Petonets

abril ha dit...

Al Mercadona venen una sal fumada ideal per fer-ho. Jo l'he probat i queda fantàstic!

Unknown ha dit...

Una bona solució per fer-lo nosaltres mateixes. Gràcies i felicitats

L hora del tupper ha dit...

o yambé el faig així, i la recepta la vaig descobrir ja fa més de 10 anys en un llibre de cuina en anglès als Estats Units, i jo amb el meu anglès vaig aconseguir a arribar a aquest mateix procediment... coses que passen a la vida!!!

Ricard Sampere ha dit...

Faig servir aquest recurs del salmó per quan tinc grup a casa. Per un cost raonable quedes la mar de bé.

Per cert.. no tinc massa temps darrerament i em dedico a fer una passejada pels blogs amics el diumenge vespre ... I renoi, la teva productivitat em té impresionat.. Et felicito..!!.

Bet ha dit...

Apa que bo!! Jo crec que seria més com la teva tieta, tu tens molta força de voluntat!! :P