dilluns, 24 de març del 2014

de la ciència dels picants explicada en una TED-animació

Interessant animació divulgativa sobre com interactúen  les espècies picants amb els nostres receptos (per exemple els picants estimulen els mateixos receptors que tenim per notar el calor, o sigui que realment el  nostre cervell sent  'calor' amb els picants perque la senyal física  és la  mateixa, de  forma anàloga passa amb el fred que ens produeix el mentol. Té relació amb la sinestèsia).

També s'explica perque uns picants duren més que altres a la boca. Està relacionat amb el tamany de les molècules involucrades (capsaicina molt pesant en els chiles i isotiocianats lleugers en el cas del wasabi  per exemple). Per això el wasabi també pica al nas!!

Ah!I la ciència ha demostrat que els  que estimen el picant no tenen necessàriament una menor percepció del dolor al mateix. Simplement és que els hi va la marxa i els fa feliços passejar-se la subtil frontera entre el dolor i el plaer...
Pecadors!!! :P

Es poden activar els subtitols en anglés, que facilita una mica les coses ;)


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Bien, pero... ¿a qué saben unos caracoles si no pican siquiera ligeramente? Y los callos, ¿no son más sabrosos cuando están algo más que ligeramente picantes? O así me lo parece.
Berebundo de Atalante

Gemma ha dit...

super interessant!!!
Li passo el link al jordi butron d'espaisucre, que sempre insisteix en incoporar elements picants a les postres per tal de fer-les més refrescants i rebaixar la sensació de dolçor :)

Ruben ha dit...

Genial. L'infern a la boca explicat per a tontets :-)