dimarts, 24 de juny del 2014

d'avenços en verdura congelada. Noves tècniques molones.


En general, les verdures perden moltíssim en ser congelades. Sobretot les de fulla com poden ser les bledes o els espinacs. Quan es descongelen es converteixen en una mena de fil mucòs ennegrit i flàccid. Basura. En canvi els pèsols aguanten molt bé la congelació i més d'un cop he sentit a Ferran Adrià dir que la millor sopa freda de pèsols es fa amb els exemplars congelats.

En tot cas, arriba una mica de llum en la foscor del conge. Un nou mètode que han desenvolupat a Noruega (que inventen ellos, deien i diuen encara les ments preclares d'aquest pais) i que es basa en la extracció al buit de l'aire de dins la verdura per a ser substituit amb una solució de trehalosa -un sucre-. Si el que es veu al video es pot portar al món industrial de forma rendible en els propers anys crec que canviarà el panorama de la clorofila congelada.

Per cert, aquesta tècnica de substitució emprant el buit és exàctament la mateixa que la tècnica CRU amb que es va el.laborar el prèssec Melba que va ser el darrer postre servit a elBulli.


Via Xataka

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Havia llegit alguna cosa sobre el tema... però aplicat a fruites, que sembla més fàcil de fer. Increïble si són capaços de fer-ho amb una fulla d'espinacs!!!

Margarida ha dit...

Benvinguts aquests avenços si són per millorar la nostra alimentació!
Si no perden qualitat i milloren l'aspecte... perfecte!
Petons

Teresa ha dit...

Doncs seria un gran avenç! encara que aquests tocs electric que els apliquen per a obrir el porus, vols dir que ha de ser bo?? petons