divendres, 27 de juny del 2014

del etiquetatge mentider, estem millor que els USA


John Oliver és el meu nou heroi en el despelleje simpatic. Un gènere quasi desconegut a casa nostra, perque no seria pas el mateix que per exemple el Polònia on es fa servir la astracanada i la parodia exagerada per a dibuixar les contradiccions de la vida politica. Els del Intermedio potser s'hi volen assemblar més, però en John és molt més fi i brillant, assegut a la seva taula amb la seva corbata i mitjançant l'humor assenyala contradiccions i enganys sobre temes diversos i polèmics com la FIFA i el seu poc ètic comportament, la estupidesa inútil de la pena de mort o la neutralitat de la xarxa.

A través del blog Scentia -un must total- vaig arribar a aquest video en que critica la al.lucinant màniga ampla que tenen els fabricants als USA per a anunciar suposats efectes saludables en els seus productes. Aquí a Europa està prohibit si no pots demostrar-ho amb un estudi que validi la autoritat alimentaria europea, però es veu que als States no cal demostrar una puta merda si t'aculls a la "primera enmienda". Jo poso que el suc de granada evita el càncer de pròstata i endavant les atxes. Vive le capitalisme.

I el millor és que el tema sorgeix d'una demanda que els fabricants de POM (els suc de granada mencionat) han posat contra Coca-Cola perque ven un suc de granada que només té un  1% de suc de granada. Brutal.
Podeu veure el video subtitulat en castellà clicant en aquest link, ja que està desactivada la inserció. No us el perdeu que val molt la pena:

https://www.youtube.com/watch?v=n3h2bYtam78&feature=player_embedded

Bonus track:
Al cap d'uns dies va arribar una carta de resposta de la marca POM, que en si mateixa és un altre monòleg que en John Oliver va llegir al seu programa. Ves per on, avui li han fet el guió gratis!

1 comentari:

Unknown ha dit...

Brutal el paio. Feia temps que no reia tant !