dimecres, 11 de juny del 2014

dels enciams més tecnològics del món mundial

Tot està a les cançons, tot. La vida te da sorpresas, sorpresas te da la vida com aquests enciams que la multinacional Fujitsu cultiva -he deduit que hidropònicament- en antigues instal.lacions de fabricació de xips semiconductors. Aquestes sales s'anomenen 'blanques' i tenen un entorn absolutament controlat (llum, temperatura, pressió, ausència de pols,...) i permeten per tant una monitorització total del creixement dels vegetals.


Sincerament, està a les antípodes del que jo considero un cultiu racional d'enciams, perque tot i que els venen al triple del preu standar d'un enciam i que recauden 4 milions de dollars cada any, ni tan sols cobreixen la despesa d'una sala d'aqueses característiques tecnològiques.


I perqué ho fan? Doncs per a demostrar als agricultors que són uns putuscracks en el tema i per tant que els hi comprin altres tecnologies aplicades al món agrari. Tecnofocs artificials.Tot plegat molt Capitalisme 2.0.

Via Theregister

3 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Subscric! Això és una flipada dels japonesos, tot i que té aquella cosa que mola perquè és novetat, eh...? he he he.

Teresa ha dit...

Té el sueu punt, i dius ostres què guai! però què vols que et digui... com un enciam plantat a terra res de res! si el meu pare, pagès de cap a peus, ho veiés...

Miquel ha dit...

Caray con los japoneses,se las inventan todas¡
Pero creo que me seguiran gustando las de toda la vida.