dimarts, 12 d’agost del 2014

del 'tomate negro de Santiago', sorpresa al mercat

Alegria inesperada trobar al mercat setmanal de Carballo aquest tomaquet, varietat tradicional recuperada per a la producció comercial fa un parell o tres de temporades via Centre d'ivestigacions agraries de Mabecondo. El vem trobar en una parada que posa un jove agricultor de Malpica, població veina i marinera. El que significa que ja ha fet el salt desde els linials de supermercat on els distribueix la cooperatica O Val fins a les hortes dels agricultors indoviduals. Bravo.

És un tomaquet de color verd fosc i vermell, de forma molt irregular i amb una carn molt sucosa. Molt.
La pell fina i la recolecció ben madurat el fan de vida curta però val molt la pena per la seva qualtitat a cada mossegada. Molt poc àcid i de textura més aviat tova, en certa manera -al loro que em jugo la gastroxcomunió- és similar al kumato. Tot i que amb un aroma superior i els que vem tastar també un sabor més intens. Però els kumato són la varietat que més s'assembla de les que tenim a l'abast a casa nostra.

En tot cas, una gran feina de recuperació que recomano tastar en quan tingueu ocasió. Més info en aquesta entrada de Jorge Guitián
http://gourmetymerlin.blogspot.com.es/2012/07/tomate-negro-de-santiago.html