diumenge, 19 de febrer del 2017

de bizcocho de almendra sin nada de harina, by Toño


De vegades un dels tresors que et regalen els pares són els seus amics, que amb l'avenir del temps també es converteixen en els teus. La qualitat no coneix edats, es clar.

Així les coses, en Toño és professor retirat que entre altres coses ens va iniciar fa tres dècades en la fruició de la pastisseria i la xocolata fina. Mestre absolut dels pans de pessic, amb els anys ha anat provant i perfeccionant fòrmules pròpies fins a assolir un nivell sideral.

Al meu parer, el seu pa de pessic d'ametlla sense cap mena de farina és excepcional. Una etèria estructura bastida amb clara muntada, rovell muntat, ametlla i sucre. I res més, si li poses impulsor químic en Toño -amb raó!- et mira malament.

La recepta es senzilla i directa, gairebé sembla un souffle però no ja que no incorpora llet (imprescindible en els suflés dolços, beixamel en el salats). Es fon a la boca. Tre-men-do!!!

Gràcies per la recepta, la inspiració xocolatera històrica i el sopar Toño!! Llàstima que no vulguis sortir tú també a la foto!


Bizcocho de almendra sin harina a la manera de Toño.

Ingredientes:
6 huevos
6 cucharadas de azúcar
6 cucharadas de almendra molida (harina de almendra)

Elaboración:
Montar las claras a punto de nieve, muy fuertes. Mezclar con suavidad el azúcar con las claras montadas. 
Batir mucho muchísimo las yemas. Hasta que doblan volumen y blanquean.
Mezclar con suavidad para que no baje y añadir poco a poco la almendra.

Horno a 165ºC (sino se puede quemar por fuera). Ir mirando cada 15 minutos, pinchamos y cuando sale seco ya está listo.


2 comentaris:

En Roc a la Cuina ha dit...

Hola Òscar guapo tu

Encara que no et comenti,...et tinc molt i molt controlat....moltes gràcies per aquesta recepta, la iaia del meu marit en feia una de molt semblan...pero ens va deixar...així de cop...fa molts anys i mai es va trobar la seva llibreta de receptes mortals...

mil petonets i Bon Any tot l Any,..Susanna

Recursos Culinarios ha dit...

Brutal la pinta, aquesta me l'emporto i la probaré ;)