diumenge, 4 de febrer del 2018

de potxas amb carxofes del Prat. Recepta de cullera.

potxas amb carxofa del prat

Cullerada vegetal amb tocs marranos, me la ha receptat el Doctor, per a la fresca de l'hivern. Que diu que neva a cota 500. La carxofa és poderosa, tant que competeix en protagonisme amb les estelars potxas. Perles mantegoses i fines, contrast amb flor cuirassada.

Potxas amb carxofa del Prat.

Ingredients:


600 g de potxa cuita al punt de la mantega.
10 carxofes
Dos porros
Dos alls vermells, d'Extremadura els porto
Una cullerada de pebre vermell fumat de La Vera
Tres patates mitjanes
Un xoriço fumat (o  una botifarra negra, o el que sigui, un toc marrano vaja)
Oli d'oliva verge extra
Sal i pebre negre
Llorer
Aigua

Procediment:

Netegem els cors de carxofa i els tallem per la meitat. En una cassola fonda posem oli i els alls ben trinxats. Abans que agafin color hi posem els  cors de carxofa i saltem tres minuts. Hi posem les dues pebres, vermella i negra. I el llorer.
Afegim el porro tallat en llesques i tornem a remenar. Sapebrem i cobrim d'aigua. Foc mig, deu minuts ho deixem xupxupar.
Mentrestant pelem i tallem les patates en troços grans. Que afegim al gressol i continuem coent amb foc un pèl mandrós però que faci bombolla. Caldrà posar-hi més aigua, es clar.

Quan falten cinc minuts per a que la patata estigui cuita, hi posem el xoriço tallat, perque no volem que el greix es desfaci tot i ens el trobem mesclat amb el món vegetal.

Finalment, ja fora del foc, afegim les potxas i fem una mescla suau per protegir-ne la integritat. Son tan delicades. Salpebrem per ajustar i abans d'anar a taula reblem amb un raig d'oli cru per lubricar.