dimecres, 8 de desembre del 2021

de Ràdio Days: L'Hostalet d'en Bas amb Pep Nogué (La Fonda, CatRàdio)

 
L'HOSTALET DE LA VALL D'EN BAS RESTAURANT


Avui he participat al programa LA FONDA de Pep Nogué a Catalunya Ràdio per recomanar el restaurant l'Hostalet, a la Vall d'en Bas (La Garrotxa). Us comparteixo les notes que portava per gravar la participació al programa i també el clip d'audio. És un restaurant sensacional, un must!

L’HOSTALET DE LA VALL D’EN BAS (LA GARROTXA)

Definició:
- CUINA VOLCÀNICA, cuina catalana tradicional desde 1981.

-Son un restaurant familiar, la cuina la comanda en JOSEP COLOM amb el seu fill DAVID COLOM.

-Cuina tradicional sí, però amb algunes pinzellades de sorpresa i innovació com per exemple els farcellets per al trinxat (de pasta fil.lo) o fer servir els naps negres en format agredolç.

-Plats de presencia contundent i alhora amb gust i presentación cuidada.

- Espectacular proposta de postres, on porta el timó en David, format entre altres a Espai Sucre i on hi ha propostes totalment contemporànies molt delicades i amb un punt important de sofisticació.


Sala:
Elegant i enorme. L’edifici ja era hostal de ben antic, té personalitat i una sala amb sostres de volta catalana amb pilars de pedra, colors càlids i un encant del rural molt cuidat i podriem dir que exquisit. Abans havia estat també carnisseria, i fins i tot encara es mantenen un ganxos al sostre d’on es penjàven les canals de bestiar i similars.

Alguns plats:
Milfulls de patata amb botifarra de Perol i salsa de ceps. Untuós i golafre, la sasa és un escàndol de bona.
Farcellet de trinxat amb naps negres, ceba escalivada i salsa de botifarra negra.
Cap i pota amb tripa acadèmic. Gelatinós i picantó. La calentor a cullerades!
Amanida de fesols de Santa Pau amb verdures confitades, vinagreta de cítrics i sardina fumada
Nyoquis de patata amb llardons i formatge serrat d’ovella de Mas Farró
Galta de porc amb salsa de ratafia, naps agredolços i compota de poma

A les postres, sorbet de llimona i romaní amb pa de pessic de nous i escuma de iogurt. Unes postres poc dolces i molt modernes.  I encara millor el gelat de mascarpone amb fonoll (sensacional) amb dues textures depoma pink lady (en melmelada deixada molt sencera, com petites gominoles de poma i també en daus simplement en cru de la mateixa poma) acompanyat de pa de pessic amb oli d’oliva.

Frase final:
Un imprescindible per a tots els que tenim la bona idea d’acostar-nos a gaudir de La Garrotxa i concretament de la Vall d’en Bas.

https://www.restaurantlhostalet.com/