dilluns, 21 de juny del 2010

de marche a le marché.


Ordenat, polit, comerciant i sorprenentment força catalano-parlant. Així és el mercat de Cèret, al Vallespir, a la Catalunya nord.

Millor mercat del departament (títol auto-otorgat per els mateixos habitants de Ceret), la mercadería és a preu francés, però la qualitat és universal. A destacar les flors de carbassó, el ruibarbre i sobretot unes patates de masia de hippies que són com han de ser les patates: amb textura i cós. Brutals.


Començem així la setmana, amb acordió i parades. Ja tindrèm temps per a tot incloses les receptes en aquesta setmana que comença afrancesada i acabarà verbenera!!

10 comentaris:

MaryLou ha dit...

Qué maca la flor de la carxofa!! hi ha una tenda de queviures al carrer Escorial, que sempre tenen aquestes flors, mai he comprar, son molt cares, però sempre me las miro!!
Petonets

mercè ha dit...

Una entrada molt bonica amb la musiqueta i tot...M'he traslladat per uns moments à la France...(només un incís...de tant en tant hauria d'agafar la càmera un altre i així et veuríem la cara!...je,je)A reveure macos!

Ruben ha dit...

Coi, només falta la flaira d'alls i ja ho tenim rodó.
Per cert, parlen francès o català (de normal, quicir).

Gemma ha dit...

Quan faig turisme els mercats sempre estan dins les visites que m'agrada fer, aprens molt del país veient les parades i la gent dels ercats... i s'hi respira un ambient favulós, et sents com si fossis un d'ells.
Els mercats dels poblets del Pirineu francès em tenen el cor robat...

Fem un mos ha dit...

Un molt bon reportatge, amb tots els aspectes, de compres i de passeig, ens a faltat veure el fotògraf.
Una abraçada

Glòria ha dit...

M'ha encantat aquesta passejada pel mercat. Fan país lligant les cebes tendres amb la bandera catalana, eh?.

Esperem veure què vareu cuinar amb tot el que vareu comprar.

Visc a la Cuina ha dit...

Jo també em declaro fan dels mercats i de tant en tant també m'agrada escapar-me a l'altre costat de la frontera. Sempre s'hi troba alguna cosa diferent, i l'olor no és com la dels mercats d'aquí. Maco el video!

maragda ha dit...

Caram quina passejada tan oh là là! quin gust veure aquest assortiment.
Esperarem les vostres receptes.
Petons i molt bona revetlla!

Ricard Sampere ha dit...

M'ha encantat el vídeo. I m'encanten els mercats francesos... Aquest any no ha pogut ser, però els darrers anys, el maig, feia una setmana de teletreball a Paris, vivint en un apartament d'intercaanvi (es una gran cosa i té cost zero) i els dos darrers, vaig tenir la sort d'anar a parar a carrers d'aquells que es fa mercat a l'aire llliure... i estava al XV arrondissement... Els matins de mercat, ja imagines que la feina, no sortia... :)

starbase ha dit...

MaryLou, no ho sabia. Jo la he trobat al.lucinant...i a sobre en teníen unes quantes a la parada i feien un color!!

mercè, gràcies. Aquests acordions!! Qué grans!! :)

surfzone, parlen francés però al mercat és fàcil sentir parlar català entre alguna gent gran i els paradistes. Però vaja, es puntual i el que t'envolta ès la llengua francesa.

Gemma, els pobles del Pirineu francès en general són d'alló més bonic. Ho tenen sempre en estat de revista. Per exemple abans d'ahir a Maureillas teníen totes les plaçes i ponts guarnides amb unes flors de mil colors. Preciós.

Sion, doncs tens raó i estic negociant per poder fer uns plans tipus Hitchock, que sortía a totes les seves pelis jejeje.

Gloria, les quatre barres surten a molts llocs i carrers la veritat. I el detall que ho facin amb les cebes és quasi autoreferent oi? XD

Visc a la cuina, és veritat que l'olor és diferent. I aquí tampoc hi ha tantes parades que venguin paella oi? :D

Maragda, doncs ara mateix estic pujant el video del peix que ens va preparar la Marina. Una recepta del tot tradicional :)

Ricard, és que hi ha temptacions massa fortes oi? Gaudir d'uns dies a Paris per a nosaltres deu ser com si als nens els deixen una setmana per Port Aventura! No m'extranya que et costès treballar amb la remor del mercat a la vora XD