dimecres, 2 de juny del 2010

de bojos amb bojos cacharros


I seguim per a bingo acumulant estris de cuina.
La cara que ha posat la reina del meu cor quan m'ha vist arribar amb aquest forn específic per a fer pollastres a l'ast us l'estalvio. Entre altres coses perque sóc de ciències i no tinc el talent que necessito per a descriure-la...heh.

Aquest forn que fa giravoltar els pollastres al seu interior me l'ha portat la Ban, es veu que la seva família se'n volia desfer i em va preguntar a mi si el volia. A mí!! Peró qué me estás preguntandooooo!!

En tot cas, ja tenim aquí el forn de pollastres i el cap de setmana li farem 'un tiento' per començar a esbrinar quines temperatures i temps de cocció són els millors per als pollastres catalans.


Bonus track: els llibres d'instruccions i de receptes estàn en frances. Però que CHICCCC!!

16 comentaris:

mercè ha dit...

Mai de la vida se m'acudiria tenir aquest "forn crematori" de pollastres...Crec que la gràcia del pollastre a l'ast és precisament anar allà on et guia l'olor inconfusible i la calor insuportable on els qui hi treballen van suats de cap a peus i tenen cara de mala gaita...no??De tota manera ja ens diràs com va! (em puc imaginar la cara de la reina del teu cor, crec que jo hauria fet la mateixa...)AU, A REVEURE!

Visc a la Cuina ha dit...

Doncs mira que al meu home també li agradaria un fornet com aquest...de fet ha provat dues o tres vegades de fer el pollastre a l'ast al forn i queda boníssim!

Marta Padenous ha dit...

...ostres de coses que necessito per la cuina no havia pensat mai en aquest fornet!!! ...
Ja em diràs que tal va...per saber-ho...
Ptnts

Cuinetes-Carme ha dit...

Ostres!! que xulo que està aquest forn oi?, tot i que estic amb la Mercè, d'anar a comprar-lo, però Mercè, tinc un problema, que tot i saben el lloc de confiança i molt net, sempre em fa una mica de fàstic.
Òscar ja veuràs com la reina del teu corn quan ho provi estarà encantada, segur..., ja em direu si no queda la oloreta de pollastre enganxada a la cuina.
Felicitats per l'adquisició.

maragda ha dit...

Oh là là!
Caram, ara a veure si et surten els pollastres cantant la Marsellesa!
Jo tampoc haguès dit no a semblant regal, i la cara de la partner me la imagino..., la mateixa que la que posaria el Carles: entre estupor i terror! jajajajaja
Però segur segur que li treuràs molt bon profit perquè les possibilitats de condimentar aniran a gust...
Petons

Ricard Sampere ha dit...

Ostres... aquest aparell em falta...!!. Quina enveja!.
Pels que en voldrien, hi ha una solució econòmica a Vinçon que es una safata que recull els sucs i té una prominencia vertical al centre, que permet "encular" el pollastre. I posada al forn, permet la cocció uniforme i si amb un pinzell de silicona, anem pintant, ja es a l'ast total. Si voleu veure foto a:
http://www.clubdecuines.cat/recepta/pollastre-vertical-/4747

Sara Maria ha dit...

Hhahaaa... Genial. Li passo a una amiga que és fan del pollastre a l'ast!!!!

MaryLou ha dit...

Jo no sé si l'aniria a comprar expresament, per la por de qué dirian a casa meva, però si algú em diu que li sobra...
Petonets

Gemma ha dit...

M'imagino perfectament quina cara deu haver posat la teva mitja taronja en veure aquest aparell, je je je... deu ser la mateixa que he posat jo en llegir-ho! ;)

josep ha dit...

Pel que veig, el pobre pollastre va "dret" (no estirat), i deu ser fet per la mida de diferents pollastres suposo, no? perquè si n'enganxes un "king size" serà dificil d'encabir.
Esperem crònica del "chicken day". Una abraçada

Fem un mos ha dit...

Un aparell força curiós, jo nomes penso en veure el pobre pollastre allà dret i torrant-se..
Una abraçada

starbase ha dit...

mercè, espero que mai el faci tant com per a ser un forn crematori, jajaja. Bé, jo m'esperaré a fer la prova i ja informarè de si m'agrada o no :)

Visc a la Cuina, benvinguda a decuina.net. Jo espero que amb aquest aparell em quedi similar al de les tendes, ja veurem...

Marta, ja informare :)

Carme, bé el dia que el vulgui comprar també ho podrè fer... així que li donarè unes oportunitats :))

Maragda, si també cara de 'largo de mi vista ahora mizzzzzmo' jejeje.

Ricard, el sistema és molt similar. Jo espero que la resistència vertical que té al fons marqui la diferència amb quan el faig al forn: ha de semblar més a l'ast. Ho probaré.

Sara Maria, hehe, a veure que comenta perque no tinc ni idea de on ho venen aixó.

MAryLou, aquest és justament l'esperit...si algú diu que li sobraaaa :D

Gemma, es que l'aparell ocupa una mica (a sobre) així que ara haurem de negociar la seva ubicació definitiva!

Josep, si que va dret si, va girant i recomanen llógicament posar les cuixes a dalt per a que el pit quedí més sucós. Curiosament a la foto ho fan al revés...

sion, ja em tarda el cap de setmana per fer el test!!

Ricard Sampere ha dit...

En tot cas, penso que el truco es anar-lo pintant...Pensa que a les barres dels típics llocs de "poyo a last" el suc dels superiors va remullant els de sota i aquí cal que fer-ho amb el pinzell cada x minuts i així la pell queda daurada.. Jo pinto amb barreja d'oli, herbes aromàtiques al gust, suc de llimona i gingebre en pols i queda be... Però cal una bona estona (>60 min) i forn ben calent..i evidentment vertical amb les cuixes a la part inferior..

starbase ha dit...

Ricard, tens raó que el tema bàsicament anirà d'anar-lo pintant.

Sobre si les cuixes a dalt o a sota he de fer els test, perque la intució em diu que amb les cuixes a dalt el pit ha de quedar menys eixut...

Es que per a estar ben fet el fornet aquest hauria de coure en horitzontal com es fa realment a les rostisseríes!!

La cuina vermella ha dit...

Aixó sí que no m'ho hagués pensat mai, una màquina per fer pollastres a l'ast!! Quina meravella!!!

Ruben ha dit...

Un trasto més a casa? No sé ni per què es molesten a preguntar, oi?
Veig que també compartim aquesta síndrome de Diògenes tecnològica...

Per cert, un ocell tuitaire em va piular que el pollastre va sortir d'escàndol ;-)