diumenge, 25 de setembre del 2011

d'arròs caldós fiuu-fiuuuu (express, vaja)

En el repte de fer carmanyola diària durant cinc dies a la setmana sovint et trobes que t'agradaria poder portar a la feina un plat que sigui 'de cassola' i alhora que tingui una preparació ràpida i senzilla. De solucions n'hi ha varies, però avui us porto una que a mi personalment m'ha donat força bons resultats i que es pot fer amb una inversió de temps raonable. Posem mitja horeta total acumulada d'estada a la cuina. No està malament per a un plat de cassola, penso jo...



Avui una recepta d'arrós caldós de peix fet per la via ràpida (els politòlegs en dirien via d'urgència. M'agrada perque jo també la tramito sense fer cap referèndum. Per real decreto a la carmanyola de la reina del meu cor i de la meva xermaneta).
Us pot servir com a mi per a donar la benvinguda a la tardor. En aquest cas no es tractava de fer un gran arrós per al sopar de Nadal, així que he escurçat i reduit alguns dels procediments habituals (com per exemple fer el fumet) i he fet servir una barreja congelada de peix i marisc d'una certa qualitat -o com a mínim a mi m'ho sembla- que venen en un supermercat on hi van a comprar tant dones com homes.

Arròs caldòs de peix fiu-fiuuuuuuuuu (express)


Ingredients:

Un paquet de pebrot verd i vermell ja tallat i congelat
Mig paquet de ceba tallada i congelada
Un paquet de aprox 400 grs de preparat per a paella
Unes quantes anxoves de qualitat
Un bon grapat de fulls de espinac
Uns 300 grs. d'arrós
Oli d'oliva verge, sal i pebre


Procediment:

En una cassola posem una mica d'oli d'oliva i les verdures a daurar lentament. A foc suau



No hi afegirem sal de moment, les anxoves picadetes serveixen per aportar el punt de sal i més profunditat de sabor. Ja que no fem un fumet mirem de enriquir el plat amb petits elements que el facin una mica singular.


 Justament per a això, hi vaig afegir uns fulls d'espinac picats gruixudets. L'espinac a mi em sembla un vegetal que dona un fons interessant als brous, aquest gust fort que abans jo pensava que era del ferro fins que vaig descobrir que en realitat els espinacs tenen ferro però no gaire més que molts altres vegetals.


Quan tenim tota la verdura cuita, afegim el peix i el marisc. Com us dic jo vaig fer servir un paquet preparat però es clar que si el comprem fresc també serà tot igual de ràpid i encara més bó.

 
Hi donem uns tres o quatre minuts per a que començi a sortir tot el suquet del mar.
Afegim l'arrós, que en el meu cas era una bossa de Calasparra i li donarem una volteta per a que agafi el primer gustet del fondo.


I a partir d'aqui ja només ens queda afegir el liquid (que en el meu cas va ser aigua però també podria ser un fumet si ja el tenim congelat i continua sent tot molt express. Que recordem que és l'objectiu de la proposta: fer un plat de cassola en poc més de trenta minuts).
Tasteu i rectifiqueu de sal i afegiu un puntet de pebre. Probablement les anxoves soles no donin prou com per a que no faci falta un puntet de sal.


Al cap de 17 minuts l'arròs ja estava cuit i al puntet que a mi m'agrada. Com que el tenia allà m'he fet un plat en viu i en directe per que la gana no perdona. Cal recordar que s'ha de deixar molt caldòs per a que al dia següent a la carmanyola ho continui estant. De fet el que faig jo es separar el brou i portar-lo per separat en un altre tàper. Ho mesclo just abans de dinar i així puc gaudir d'un arròs caldòs en el break de la feina.


8 comentaris:

Chez Silvia ha dit...

Crec que has aconsseguit un gran plat expresssss!!!m´has deixat de pedra. El meu marit també menja de carmanyola i si li poso aquest arròs em demanarà una ampolla carmanyola refrigerada per portar un vinet blanc i acompanyar aquesta maravella. Muaks i remuaks!!(!

Cuinagenerosa ha dit...

hehehe si ja ho dic jo que es pot fer un arròs en un plis i sempre et pot salvar un àpat....
fas bé de separar el brou i l'arròs, perquè aquest xupa molt i si el deixem reposar en el brou calent, el gra es va inflant i coent més fins que es passa del punt que buscàvem.

No tot són postres ha dit...

Això és plat de carmanyola????? Em sembla que compraré un microones pel Departament per poder-te copiar!!! fiuu-fiuuuu.

PTNTS
Dolça

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Serà una carmanyola de luxe, l'enveja de la feina.
Petons.

Miquel ha dit...

este es saber cocinar rapido y muy sano para que luego digan algunos que no tienen tiempo de cocinar

ISABEL ha dit...

Els plats de cullera a partir d'ara, venen de gust i a mes si son fiuu-fiuuuu....
M'agradat molt aquesta expressió...
es molt descriptiva.
Una abraçada

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

M'ho apunto perquè també faig carmanyola. Fa una pinta boníssima

Teresa ha dit...

Serà expressss, però té una pinta!!!l'enveja de les carmanyoles... ! bona setmana!