dimecres, 7 de setembre del 2011

de resposta: les imatges són en efecte...

La resposta a la pregunta del post anterior: Què surt en aquestes fotografies?




Dons es tracta, com alguns comentaristes han suggerit -diria que algun ho coneixia perfectament i ha esmentat la localització del Delta només per despistar, juas- d'uns camps d'arrós que reprodueixen figures o dissenys artístics.

L'invent s'anomena 'Art Tanbo' i és una enginyosa forma d'atreure visitants per part dels habitants del poble japonés d'Inakadate. Ja fa uns anys que van començar a 'dibuixar' amb arrós, van erigir una torre-mirador de 22 metres d'alçada i van començar a rebre visitants.



La gràcia està en que el dibuix es fa simplement plantant amb cura diferents tipus i varietats d'arrós. Cadascuna de les quals té un color diferent, es clar. O sigui que no es pas que pintin l'arrós, sino que literalment pintent amb les mateixes plantes.

Podeu trobar més informació a l'article de la Wikipedia (en anglés)



Ho vaig trobar molt divertit, i més quan vaig llegir que altres poblacions s'han afegit al moviment, creant aquesta corrent 'artistica' que en realitat no deixa de ser una collonada com  la copa d'un piano però que resulta graciosa i espectacular.
Una gastromonserga turística, vaja. Però divertida i treballada perque no ha de ser senzill que et surti tan bé la pinzellada!!


Finalment, les dues figures inicials sotmeses a 'concurs'  són en Naone Kanetsugu, un comandant del periode Sengoku. I l'altre com bé diu en Josep és el retrat de Napoleó de Jaques-Louis David.

Via Microsiervos. i Cuaderno de retazos

8 comentaris:

Chez Silvia ha dit...

ostres tens raó que había de ser alguna cosa referent a la cuina, i jo he dit gespa!!! però bé tan malament no ho he fet oi???? collonada o no per mi molt original deuen estar avorrits!!!:)) petons

LILE ha dit...

Jo no ho veig com una gastromonserga, aquests encara tenen l'esforç i la paciencia que pel que vaig interpretar, els del post del altre Dia no tenien.
I maco ho és un munt, no?
Petons,
Esther

Miguel Vila (Colineta) ha dit...

Impresionante

Cuinagenerosa ha dit...

no és per posar-me medalles (o sí hehehe) però ho vaig pensar, que eren camps d'arròs, i no podien ser del delta perquè una feina així és autènticament 'de xinos'!!!

Miquel ha dit...

la pera estos chinos,no me di cuenta y eso que alguna vez ya habia visto algo asi
miquel

josep ha dit...

Misteri desvetllat. Ja m'ensumava jo que havia de ser arròs o cereals. Vinga Òscar, volem més endevinalles d'aquestes!!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Qué difícil de fer perquè surti tan perfecte.
Petons.

Gemma ha dit...

Ha de reconèixer que de totes les respostes la meva era la que tenia més imaginació, je je je... :)