dimarts, 30 d’abril del 2013

de ensaladilla rusa: quintaconyisme aristocràtic a la barra del bar

Avui al Gastronosfera.com apareix un article del que tecleja sobre els origens de la ensaladilla russa. Un plat del que durant anys vaig sentir que ni era russa ni res. Però resulta que va neixer efectivament a Moscú i fins i tot se sap l'any exacte del naixement :)

Quintacoñismo aristocrático en  la barra del bar...

La ensaladilla rusa es efectivamente rusa ¿Sorprendido? Pocas recetas pueden resultarnos tan absolutamente nuestras como la ensaladilla rusa y simultáneamente lucir en su currículum un origen tan aristocrático como quintacoñista: el restaurante Hermitage de Moscú.
Lucien Olivier, cocinero franco belga, creó en 1864 una receta de ensalada con multitud de ingredientes entre los cuales había verduras cocidas, faisán y caviar que se servía sobre una gelatina de mayonesa. Si don Néstor Lujan afirma que Olivier creó su ensaladilla basándose en la moda que imperaba en París, habrá que otorgar a los franceses también parte del mérito subyacente. Lo importante en todo caso, es es que con la ensalada Olivier, había nacido una estrella.


(...)



També a l'article es recomana quatre de les que hem tastat a Barcelona per si algú té ganes fer-hi una volteta per a gaudir. I us demano estimats lectors que ens recomaneu llocs on trobar-ne de bones!!
Ens vols ajudar a tenir localitzades bones ensaladilles? Ens vols fer un cop de mà amb els megusta? Va! Que no costa res!!!! :)