diumenge, 31 d’agost del 2014

de curri de pollastre

Avui, una recepta ràpida i de pim-pam que ens hem fet per dinar la full family, tot aprofitant que els 'supers dels teutons' estan de setmana oriental i tenen l'arròs basmati a un preu molt competitiu. Un curri de pollastre express fent servir la barreja korma, d'origen indi, molt suau i aromàtica.


Curri 'korma' de pollastre i pèsols

Ingredients:

Un bon grapat d'arròs basmati per persona (avui mesurem a grapats, je)

Unes quantes tires de pit de pollastre (ja veieu, quin rigor)
Barreja korma de espècies per a fer curri (coriandre, cardamom, cúrcuma, comí, pebre blanc, pebre vermell, gingebre, xile, cardamom, all, api i alcaravea)
Un pot de llet de coco
Un got de llet evaporada
Tres o quatre alls 
Una mica de sal
Oli de girasol
Un grapat de pèsols

Procediment:

En un wok gran, posem un fons d'oli de girasol on hi daurem molt lleugerament els alls picats. Poc, només per perfumar l'oli al que afegim el pollastre i saltem un minut per acabar afegint el curri en quantitat generosa. És el nostre sabor principal, cal que n'hi hagi.

Aboquem la llet de coco i la llet evaporada i coem durant uns minuts per a que el pollastre estigui fet i vigilem de no passar-nos i deixar-lo eixut. Rectifiquem de sal i ja ho tenim llest.
En una cassola, posem aigua amb sal i fem l'arròs bastmati, que tan estilitzat i prim com és es fa en deu  minutets. El passem per el colador i ja tenim la base del plat.
Posem l'arròs i per sobre el nostre curri de pollastre i endavant les atxes, que tenim gana i quan estem tots a casa es practica la ración del potro. Quien acaba antes, ayuda al otro. Heh.

2 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Serà una recepta exprés però és ben bona!!

PTNTS
Dolça

Ruben ha dit...

Ahir vam sopar curri de debò (comprat en un restaurant indi, però menjat a casa), espectacular. L'aspecte era igual que el teu (espero que el gust també s'hi assemblés). Per cert, vaig demanar-los com feien el pollastre, sóc curiós de mena, i em van ensenyar que el pollastre tikka (el més habitual) és fet al tandoor, un forn de fang on sembla que quedi cuit a la brasa. Devien pensar que era un inspector de sanitat camuflat amb dona i 3 filles XD