dilluns, 25 d’agost del 2014

de tartar de tonyina i prèssec. Sopar a Munébrega by Xesco Bueno.

El mestre esmola el ganivet a la seva cuina de Munébrega, treu un formós taco de tonyina de color sang i en va fent talls, bastons i cubs. Amaneix amb ceba brunesada, prèssec teselat, salsa de soja, quètxup, oli, sal i mostassa.

Observo assegut desde el racó, sota les vigues d'una cuina de geometria centenària. Li agrada cuinar amb la calma que mai no trobarà al servei del restaurant. Amaneix, tasta i rectifica el tartar. El soparem al pati de la parra, acompanyat d'un empedrat de cigrons i gambetes, pebrots de Padrón i fideus a la cassola.


Abans d'entaular, baixa els complicats graons fins a la fresca permanent que habita la bodega de sota la casa, i tria un vi (magnum sized) per a acompanyar la conversa.



Tartar de tonyina i prèssec

Ingredients:
Tonyina de qualitat
Un parell de prèssecs de carn ferma
Una ceba de tamany mig
Sal
Oli d'oliva verge
Un raig de salsa de soja
Cullerada gran de quètxup
Cullerada gran de mostassa

Preparació:
Tallar la tonyina, la ceba i els prèssecs. Colocar la tonyina amb la soja i tot seguit anar afegint les salses i saboritzants. Reservar en nevera uns minuts, si ho deixem massa l'amaniment pot coure la tonyina, alerta.


2 comentaris:

L'hora del tàper ha dit...

Senzill i gustós. Quina enveja! Amb el permís del Xesco i teva portaré aquest tàrtar al meu tàper ara quan torni a portar el dinar a la feina.

No tot són postres ha dit...

El Tàrtar d'alló més bó, per`p el vi que heu triaaaaat.... aaaixxxx qu bé us cuideu!

PTNTS
Dolça