dijous, 15 de maig del 2008

de vegades si fas cas...

Seguint en part la recomanació de la Mar de baixagastronomía, vem anar aquest diumenge a la fira BioCultura sobre alimentació natural, teràpies alternatives i altres temes colaterals.


La veritat es que anàvem sense saber ben bé que trovaríem i la sorpresa va ser agradable per que vam trovar molt stand dedicat al tema alimentari (el pavellò dedicat a massatges, astrología, teràpies diverses i altres no em va interessar, sincerament).

En el tema alimentari el que ja esperàvem: Tofu per un 'tubu' i variants de llet de soja a provar tant com vulguis (que si amb cacau, que si amb canyella i llimona, que si amb iogurt, que si...). Una vegada més la soja en su máximo esplendor.

També ens va sorprendre trovar un stand de caldos Aneto amb cinc dels caldets calentons del que em va resultar curiós sobretot el de pastanaga ecològica.

Els stands de xocolata amb degustaciò també els vem visitar amb cura, es clar.

Sobre les conferències, nosaltres vem anar diumenge al matí i en vam veure dues:

Eres lo que comes: La-men-ta-ble. Un senyor al que costava entendre el discurs inconexe teoritzant i aseverant com a veritats unes coses que em van posar la carn de gallina sobre com una espècie de filosofía extranya pot elmininar un verí que estigui en un menjar i tal. No soc Hugh Laurie, però costava no petar-se de riure. La sala: molt i molt plena.

Algamar: Algas silvestres de Galicia.
Vet-ho aquí que aquests senyors d'Algamar (va venir un dels dos germans que porten l'empresa) van projectar una conferència molt interessant sobre les algues, amb filmacions de la recollida i tractament i amb moltes dades d'una forma rigurosa i molt ben estructurada. Un gustazo gallego, afirmo.



En resum, que ens vem posar com a bacons saludables i ecològics amb tant de tast, vem aprendre molt sobre algues i vem passar un bon diumenge.

Fins aviat i... salut!!

3 comentaris:

Mar Calpena ha dit...

Contxu! A mi una reunió familiar em va espatllar (si es pot dir "espatllar" de cascar-te una fideuà excelsa)l'excursió al biocultura. Bé, ara espero veure aquestes experimentacions amb les algues!

starbase ha dit...

Aix, em queda tant poc temps per experimentar en aquests dies.

El que més em va agradar es que les algues assecades no porten RES de RES afegit. I de fet, no tenen data de caducitat tot i que per exigències legals n'hi han de posar.

Segons el ponent, al Japò es dona un efecte de valoració de les algues antigues, com si fòs un ví que ha envellit bé. Jo vaig pensar que no és el mateix ni de conya, però bè...

Ro ha dit...

Doncs quina enveja de tastets. Jo volia anar però al final no va poder ser. Apa la xocolata, els Anetos... i, com diu la Mar, a veure els experiments amb algues que em sedueixen però encara no m'he atrevit.