dissabte, 8 de maig del 2010

de nou en Jamie!!

El riu Guadiana té el simpàtic costum d'aparèixer i desaparèixer a la vista dels mortals.
El veiem o no el veiem, però sempre hi és, soterrat i fent camí.

En Jamie periòdicament apareix per aquí.
Per que el cos ens ho demana.Per que el cor, ens ho demana.



Passejant per la Biblioteca em vaig trobar amb el seu darrer llibre: Jamie Oliver Escuela de cocina i no vaig dubtar ni un segon en agafar-lo. Amb aquesta absurda sensació interior de 'corre, agafa'l ràpid no sigui que vingui algú i l'agafi mentre el mires'.

Ja! les biblioteques no són precisament la cua histèrica per a fer-se una foto amb David Bisbal. No cal patir, doncs.



El nou llibre d'en Jamie recupera el moviment divulgatiu popular que va posar en marxa el Ministeri del menjar (nom literal, Ministry of food) durant la Segona Guerra Mundial. L'objectiu era informar a la població com optimitzar el que menjaven i com fer-ho millor en una època de carències i fam.

Amb aquest esperit en Jamie ens ha portat un llibre de tècniques bàsiques, receptes molt senzilles i que no amaga el seu objectiu: aconseguir que gent que no té ni idea de cuina pugui convertir-se en fogoners solvents en poc temps.

El moviment 'pásalo' està al centre d'aquest nou llibre: si aconseguim ensenyar a quatre persones que no han cuinat mai unes receptes i aquestes quatre n'ensenyen a unes altres quatre també...ràpidament creem una onada de coneixement que millorarà la vida de les persones.
Una filosofía molt Oliveriana. Jo me'l continúo creient a aquest noi.

Com a efecte secundari de la lectura i donat que l'enfoc és totalment anglocentrista, també aprendreu alguns plats que són clàssics imprescindibles dins la cuina anglesa (com per exemple el Tikka-Massala, cuinar a la Wellington i evidentment com fer una bona hamburguesa).



En definitiva, un llibre recomanable que pot servir per a qui no en té ni idea i també per als que ja portem unes quantes hores de fogó però mantenim les ganes de repassar i millorar alguns conceptes de base: No només hi ha receptes, ens parla dels estris imprescindibles, dels hàbits higiènics, de l'estacionalitat dels aliments...

Un llibre a l'alçada del Jamie. No hi busqueu alta cuina o cuina creativa, en aquest llibre hi trobareu mes aviat sabiduría popular. Que no és cap tontería.




7 comentaris:

mercè ha dit...

Doncs mira, gràcies al vídeo ara ja sé una mica més d'aquest noi que veig per totes les llibreries...Reconec la meva ignorància però no tenia el gust...També he recordat que havia vist un petit reportatge d'ell a la televisió.A vegades fa falta nois joves amb aquesta manera fresca i directa de fer perque alguns descobreixin la gràcia a la cuina.A reveure!

La cuina vermella ha dit...

Si et diem la veritat tenim el llibre, però no li hem fet massa cas, a veure si demà, el miro amb carinyo i n'extreiem alguna recepta. Molts petons guapo, i fins aviat!!

ELS PEIXOS ha dit...

Caram...quin cuiner!!!!
Aquest si que m´agrada!!!

GURMET ha dit...

Mra per on no el coneixia ara si!!

starbase ha dit...

mercè, jo també sóc molt ignorant. La gracia és anar aprenent coses. En Jamie ja no és tant jove perque el video té uns anys. Però em continúa agradant molt!!

Vermells, el llibre és agradable i didàctic. Ep, no espereu trobar un Herve This!!

Dolors, jejej, ho dius perque és rosset? jajaja. Té molta passió a la cuina.

Gurmet, hi ha molt material seu a la xarxa. A mí m'agrada molt 'the naked chef' i 'Jamie at home'.

Glòria ha dit...

Jo també sóc de les que no li he fet massa cas a aquest senyor, però mira, després del teu post, me'l miraré amb més "carinyu".

Ricard Sampere ha dit...

Jo tinc un parell de llibres d'aquest home... el d'Itàlia i el passat Sant Jordi em van regalar el que ara publiques. Estan força be i m'agraden els seus comentaris i els vídeos d'ell que circulen per Internet...