dissabte, 31 de juliol del 2010

d'esmorzar amb vistes...

Hola! Bon dia! Estrenem un nou servei a decuina.net: la predicció gastrocul.linaria.

Avui tindrem un matí de diumenge amb tempesta d'idees cul.linàries 2.0 al Vistinovist24 cap a les 9h.
Cap al migdia s'aproxima un front càlid d'arròs amb llagostins i de postre gelat de nectarines. Durant la tarda, i coincidint amb els núvols de dilluns, amanida fresca i pluja abundant de Cola Zero per passar la xafugor.


En Valentí Sanjuan -ese loco presentador de locas ideas 2.0- ens ha convidat al programa marató Vist i no vist 24h que s'emet per internet a través d'aquesta adreça:

http://www.bebabum.com/streaming-vistinovist.html

El Vist i no vist és un programa que s'emet per Catalunya Radio durant la temporada regular i al que sobretot interessa el món de les xarxes socials. Ja en vem parlar aquí aprofitant la visita que els vem fer als estudis.

Sapigueu d'altra banda que si hi voleu anar, dura fins a les 17h del diumenge i es pot portar banyador per a fer una remullada a la piscina del hotel B. Absolutament gràtis, amb una vista brutal de Barcelona.


decuina nou servei gastrometereològic:

En Valentí ens ha convidat a @lacuinavermella, en @martíapunts i a decuina.net a xerrar sobre cuina 2.0 . Aquesta és la forma molona de parlar del colectiu de persones que fem servir les xarxes socials per a parlar i gaudir de la cuina i el menjar.

Per a esmorzar els hi he preparat un còc d'escalivada segons la recepta del llibre sensació de la meva primavera-estiu: Els dolços i els salats als forns de Vinarós.

La recepta és molt senzilla i el millor és la quantitat de farina a utilitzar que els vinarossencs ens donen: la que hi entri.
Sensacional, la meva àvia m'ho deia amb la quantitat d'oli a incloure a les seves receptes: 'lo que admita'.
Doncs val, cuinarem a 'feeling'. Com sempre.

Cóc Vinarossenc d'escalivada.

Ingredients:

1 tassa d'oli

2 tasses d'aigua

55 grams de llevat de forner (el premsat)

farina: la que entre
Sal

4 pebrots vermells

2 albergínies
1 ceba Oli d'oliva
Un puntet de pebre


Procediment:


Pastem tots els ingredients menys el llevat fins que ens quedi una pasta ben fina i llisa. Mentre fem la pasta afegim el llevat i una vegada feta la deixem reposar una hora.

Mentrestant escalivem els pebrots, albergínies i la ceba al forn.

Un cop ha passat l'hora, es forma el coquet. Hi afegim un bon raig d'oli d'oliva per damun per amorosir el conjut i ho enfornem. 25 mins. a 220 graus. Jo he fet 18 mins només amb foc per sota i 7 minuts tambe amb calor superior.

Un cop està cuita, la treiem i li posem
els pebrots, albergínies i una mica de la ceba per sobre. Salpebrem amb alegria per a que no quedi sosa i li posem un bon raig d'oli.

Simply irresistible!!

Per acompanyar l'esmorzar 2.0, una versió optimista i desenfadada:

5 comentaris:

Massitet ha dit...

Meeeestreeeeeeeeeeeeeee!
Eres muy bueno, tio! No me voy a cansar de decirlo! Fins i tot l'Ada Perellada et pilla idees!! jajajajaj

Escolta, estic impressionat: un dels cócs que porta més curro i que necessita més forn! Grande, que eres un grande!!!!!!!!!

Moltes gràcies, estimat! La pell ja no sap quin és el seu estat "normal"... ;-)

Pepin ha dit...

Ep!, molt bona aquesta coca, haure de comprar el llibre. Ens podries dir "el gran secret", a tu quanta farina et va agafar?
Salut,
Pepin

Glòria ha dit...

Tu jugues amb avantatge!. La teva àvia ja t'ho deia i tu has après molt bé la lliçó, t'ha quedat un cóc espectacular!!!!

mercè ha dit...

Ja m'agradaria em convidessin a un coc tant bo!, aquest tipus de cocs salats i amb aquest farcit em tenen atrapada...QUINA SALIVERA!.Un trio de luxe: starbase, vermells i en Martí(encara que ni el conec, bé, veig el seu blog i li deixo comentaris, però no en sé res més...)Una abraçada!

Ruben ha dit...

Llàstima d'anar tan de tard llegint blocs, perquè devia valer ben bé la pena passar per aquella piscina :-P