dissabte, 4 de setembre del 2010

d'inutilitat manifesta...

Y subiiiiiendo con fuerza en la lista de los 40 cacharrales entran esta semana....

El cuchillo eléctrico y su balada 'Cutting me softly'
El abrelatas eléctrico y su pop suave 'Latta mia'
La olla gigante de 30 litros y su canción de rock duro 'Escudella to hell'...

Altres 'cacharros' arribats fa poc de moment no entren a la llista de candidats...


Les joies que han entrat a la llista de los 40 cacharrales son obsequi del meu amic Francesc.
En Francesc obviament percep el món de la cuina desde un univers paralel. No hi ha cap altra explicació raonable.
Així que ja ha estat informat el més cortesment possible que el ganivet elèctric (però qui vol un ganivet que ocupa com un minipimer??), l'obrellaunes elèctric (qui vol un obrellaunes que ocupa com una ampolla de cava??) i demés artefactes siderals han estat nominats per al 'creuament dimensional'.


Ara bé, estic temptat de convocar de nou les Cacharrolimpades que vem celebrar aquest mateix any per que veig que alguna de les medalles està clarament en perill...


15 comentaris:

òscar ha dit...

Aquesta llista també la dicten les cuinagràfiques o és per votació popular?

En cas ser la segona l'opció vàlida, el meu vot (incondicional) va pel "Escudella to hell". L'olla heavy, en acció, fa tremolar els fogons i anul·la el sorollet de la campana extractora.

Cuinetes ha dit...

Jajajajaja!!!
Jo no només podria complementar la teva llista, sinó que a sobre sóc incapaç de deixar de comprar "trastos" que trobo irrestibles!!

No n'aprendrem mai!! xD Però què carai!

josep ha dit...

M'encanten aquests rànquings!

eSedidió ha dit...

Discrepo. La olla esa de los 50 litros me parece hasta pequeña si se ha de hacer un caldo galego comme il faut o cocer un centollo o un pulpo que haya alcanzado talla adulta (un vez tuve que cocer un centollo por el expeditivo método de dejarle una pata de esas de pizas tamaño mutante fuera y despues invertir el proceso. El resultado digamos que "despertaba emociones".
Conntribuyo modestamente con más adminículos imposibles de guardar en una cocina normal 1.- El afilador de cuchillos (el mío es mixto afilador-abridor de botes) 2.- El chisme ese de hacer vacío con bolsas que siempre se acaban y no hay recambios 3.- El trasto de hacer espumas (i'm sorry, don ferrán) 4.- La puta jamonera que ya la podían hacer plegable.
Por el contario, al olla de 50 l se guarda perfectamente en el armario y se puede rellenar de sábanas plegadas en forma cilíndrica.

Xesco ha dit...

A mi la olla también me sirve, en casa solemos comer un batallón entero y siempre me faltan ollas así.
Tengo cacharrines en el fondo del cajón de la cocina que hace años que no se usan.
Una máquina para frankfurts, la churrera, cucharillas de miel, medidores de esos de espaguetis, esterillas para sushi, mil moldes de silicona, la máquina de algodón de azúcar...

eSedidió: ya sabía yo que tenías una cama redonda :)

Margarida ha dit...

Doncs jo avui discrepo una mica, ja,ja...
L'olla de 30 l. va molt bé quan arriba Nadal i has de convidar tota la parentela. <Encara que només sigui 1 dia a l'any, però es fa servir.
I el ganivet elèctric me'l vaig comprar per tallar els carquinyolis. Queden perfectes! I també va bé per tallar els plumcakes i alguns pastissos.
Aquestes dues andròmines, com veus, a mi em van perfectes!

Jo hi posaria a la teva llista una planxa d'acer inox. que vaig comprar per tallar el formatge, i que fora del primer dia, no ha tingut gens de feina. Realment és millor fer servir un ganivet!

Ja remenaré per calaix a veure si en trobo més!

mercè ha dit...

Jo no sóc gaire de trastos, em posen nerviosa perquè no sé on posar-los i em semblen una mica frikis...És divertit veure els comentaris!...Ja en pensaré algún...A reveure!

MaryLou ha dit...

Tot això són eines impres-cindibles!!! Jo vaig canviar la cuina fa tres anys i em van fer llençar un munt d'estris que no havia fet servir nomès que en contades ocasions, però ara ja torno a tenir unes quantes andromines. M'agraden tant, que no em puc resistir!!!
Petonets

ELS PEIXOS ha dit...

Una cosa i que serveix per tot....no et semble??

La cuina vermella ha dit...

Com la Margarida el ganivet elèctric el fem servir pels carquinyolis, mon pare que és un home amb molt d'enginy també l'utilitza per tallar els ossos de la paletilla de pernil, així ja en té pel caldo.
Hem rigut molt amb aquest post, amic, tens el do de fer-nos feliços.
Muac.

Mar Calpena ha dit...

Jo el ganivet elèctric el faig servir per pelar la pinya, i va perfecte. També va (anava) molt bé per tallar el pa de motllo de la panificadora, que sí que és "the ultimate cacharro".

eSedidió ha dit...

Dilecto Xesco: en realidad duermo en un ataúd :-)

Ruben ha dit...

Mira, un altre que s'apunta a l'olla de 30 litres com a invent útil: la meva surt 2 cops l'any... sobre la resta, no puc opinar (encara no me'ls he comprat, però tot arribarà, que ja em conec).

starbase ha dit...

Hola Òscar, benvingut.
La llista és força democràtica sempre que el resultat em sigui satisfactori...o sigui molt poc democràtica segons com ho vulguis mirar jejeje.

Mira, precisament aquesta olla gran està a punt de ser l'estri salvat de la setmana :)

Nuni, no son inservibles per que ens donen felicitat. Momentania però felicitat. Per això compro cosetes barates, per a que la felicitat no em surti massa cara... :P

Josep, gràcies. Per això els faig, per a divertir-nos :D

eSedidió, la olla ha quedat 'manumitida' i servirà per a fer escudella de Nadal. Que no es caldo galego però a efectes mentals propis serveix per al mateix. I lo del jamonero plegable ha fet que la meva mare que ens visita desde les extremadures aquests dies hagi esclatat a riure dient 'es verdaaaad'. :D

Xesco, he vist la llum. La olla se salva. Ara bé, el medidor de raccions d'espaguetti m'ha entendrit el cor. Només de imaginar-te fent-lo servir ...em cau la llagrimeta (de riure, es clar).

Margarida, veig que la olla us agrada a la majoria...doncs es meva per que venía amb el escatérgories!! I els carquinyolis jo els faig estil Carbó: els tallo a mitja cocció així que el ganivet electric rien de rien. A la basura.

merçè, doncs no et passis per els meus armaris que t'agafarà un atac de nervis ;-)

MaryLou, si estic d'acord en que son imprescindbles. El que passa es que necessito buidar per tornar a portar més eines imprescindibles...

Dolors, doncs ho sento però no he entès exactament que ens volies dir... :(

Vermells, ja ho he posat abans que al fer-los estil Mireia Carbó ja no fa falta i si es pogués guardar dins de l'olla gran... però no hi cap. El ganivet no sobreviurà...

Mar, el mon de la panificadora va a part. Jo també en tinc una i a temporades es fa servir i a temporades és un moble mes que cap altra cosa jejeje.

eSedidió (con tierra de Bergantiños, asumo ;-P)

surfzone, el teu sentit comú ja demostrat anteriorment és un altre minipunt a favor de la olla...salvada definitivament. :)

No tot són postres ha dit...

Jo també salvaré l'olla! Quan tens tota la familiada a dinar va molt bé!
Inuti, inuti, tot un fons de calaix ple de trastos que he anat acumulant al llarg de mitja vida i que es fan servir molt puntualment, a vegades amb un ganivet n tindríem prou!
PTNTS
Dolça