dilluns, 25 de juliol del 2011

deux noutices du soir

Un parell de notícies que m'han sorprés/agradat aquesta tarda.
La primera un bofetada a la cara de la multinacional Monsanto, que de tant en tant també en rep alguna. Molt de tant en tant, perque sovint hem de veure com les autoritats d'Europa (i d'Espanya) cedeixen terreny devant les presions i el lobby de les llavors genèticament modificades. Un puaj! als venuts i un somriure per als que tenen criteri propi.

Llegeixo que a Hongria -on estan prohibides les llavors genèticament modificades- els hi van colar d'estrangis als agricultors algunes llavors foragides, o sigui fora de la llei.
I les han cremat. En concret 1.000 acres de terreny a uns agricultors que han perdut tota la collita perque ja no hi són a temps de plantar de nou. Una pena per als que han estat enganyats i una bona mostra de la tolerància zero amb els que fan trampes amb això tan seriós dels organismes genèticament modificats.

La font:
http://planetsave.com/2011/07/21/hungary-destroys-all-monsanto-gmo-maize-fields/

I després una entrevista on he tornat a empatitzar amb un Ferran Adrià que m'ha semblat més sincer i autèntic. Sense dubte relaxat, i també lluny del venedor de discursets artificials -it's just my opinion-que en els darrers anys m'havia trobat. Quina alegria.
La entrevista és de Pau Albornà -7Caníbales- i la podeu trobar transcrita a la seva web.
Molts potser ja l'heu vist, però també hi ha lectors que ni tenen twitter, ni facebook i que segurament la gaudiran també com jo he gaudit.

Aquest és el video. Valeono?

2 comentaris:

Ricard Sampere ha dit...

Tens raó en que les darreres entrevistes del Ferran, són molt més agradables d'escoltar que les de fa un temps.

L'altre dia també amb el Clapés i és el que deu fer estar més relaxat i arribar al final del procés.

starbase ha dit...

Ricard, això i no haver d'estar venent segons quina mercaderia que ja estava una mica passada de voltes per esgotada, segons la meva opinió.

A veure quin Ferran ens depara el futur :)