dilluns, 31 de desembre del 2012

de sopa de peix i un esnobisme. Recepta per cap d'any.

Entre tanta càrrega al galope dels batallons de la caloria ligera que aquests dies assalta la trinxera de la nostra cintura està bé trobar alguns plats que siguin saborosos, senzills de fer i alhora aportin aquest factor desengreixant que tant necessitem durant els àpats nadalencs.

Aquesta sopa de gambes ens la va preparar la nostra tieta Mari al seu meravellós sopar de Nadal, i jo en aquell moment i sota un atac agut d'esnobisme vaig exclamar que una sopa tan potent i alhora amb un caldo tan fí em recordaba una mica als brous orientals. Ja veus estimat lector, com si ara resultés que qualsevol brou fí, clarificat, potent i definit és un producte de les influències orientals a les nostres cuines. Quina pena de comentari!


Obviament fa segles que el consomé està inventat, definit i clarificat en aquesta zona del món. De fet els estimadíssims i mai prou ben lloats cosins del nord dels Pirineus segur que podran mostrar amb orgull llibres dels seus mestres decimonònics al respecte. R-E-S-P-E-C-T.
Així que més enllà de la ocurrència snob de la nit la idea que em queda és la d'aprofitar aquesta sopa de sabor nítid per a la propera nit de cap d'any. Per cert, posem-nos una mica reivindicatius....Qué passa amb els pobres abstèmis que no tenim l'atenuant de portar el puntet posat quan diem les notres tonteries? #volemjusticia #excusesperatothom



Sopa de peix amb mandonguilla de gambes
4 personas:
 

Ingredientes:

1 cabeza rape (yo compré cuas congeladas)
1 cebolla, 1 puerro, 1 zanahoria, 4 tomates medianos, 2 dientes ajo,
Aceite, 1 copita de brandy, 1 vaso vino blanco.
 

Para las albondigas:
300 gr. gambas picadas, 1 huevo, perejil picado, 1/2 cebolla picada, pan rallado, 1 diente ajo.
 

Preparación:

Poner todos los ingredientes (verduras) en un recipiente con el aceite y rehogar unos minutos. Añadir el pescado y las caparazones de las gambas, agregar la copa de brandy, el vino y 2 litros de agua.
Dejar hervir unos 45 minutos. Ir espumando para quitar impurezas.

Las albondigas normal, todo junto, y amasar bien para mezclar y hacer las albondigas. Se puede sustituir el pan rallado por pan de molde sin corteza mojado en leche y desmenuzado.

Luego triturar el caldo de pescado y colar. Poner el caldo en un recipiente y añadir las albondigas y calentar unos minutos antes de servir.

4 comentaris:

Gemma ha dit...

Comentari esnob a banda, estic segura que la tieta Mari va saber apreciar com cal el teu comentari ;)
Finíssima, delicada i molt bona, una bona opció pel sopar de Nadal o el d'avui de Cap d'Any.

MaryLou ha dit...

Una sopa boníssima per a qualsevol ocasió!!! que ja feien les nostres mares i avies abans de que s'inventissin les escumes i les esferificacions... ja,ja,ja...
Bon any!!!

Miquel ha dit...

una tremenda sopa ideal para estos dias
Bon any Nou

Francesc ha dit...

Doncs em sembla una sopeta deliciosa i ben bona de fer. No et preocupes pels comentaris, en família tot queda bé... de vegades. ;D