dissabte, 4 de gener del 2014

de truita de patates sorprenent on menys t'ho esperes


De vegades la sort et somriu i trobes on menys ho esperes un regalet culinari, una benedicció dels fogons que et restaura l'ànim i et dibuixa el somriure. Això em va passar ahir mateix, quan en plena visita ventosa i plujívora a la platja de Razo vem decidir entrar en el Bar 'O Cordobés'. Situat a primera linia de mar i amb aquest nom podriem pensar que seriem victimes del turisticidi habitual que tantes vegades hem vist, però en comptes d'això vem descobrir un local de servei excel.lent, de cuina cerimoniosa (10 mins van trigar dedicadament a preparar un dels entrepans més complerts i grans que mai hagi vist en una barra) i sobretot d'una truita sideral.


Una truita amb patata de la zona, blanca, nívea. Amb ous de gallina de debó, de color intens i sabor omplidor. Feta gruixuda i flonja, molsuda i cuallada. Tot en un, santíssima trinitat i verge María. I sabeu el més espectacular? Venia com a 'pintxo' (heu vist el tamany??) de regal de la consumició.

Això que ara us explicaré és ben veritat: en acabar el pintxo em vaig aixecar fins a la barra, i li vaig demanar una nova racció. 'Está cojonuda', li vaig dir, 'Necesito otra dosis'.
El mestre em somriu, em posa un altre plat i quan li demano el preu em diu que va de regal. de regal, hay que joderse. Aquesta truita sideral i no em vol cobrar.


Li demano una zero més i li dic que és 'per fer-li gasto'. Torno cap a la taula amb el trofeu i em poso a pensar com explicar-ho.


7 comentaris:

abril ha dit...

Aquesta truita fa venir-ne ganes!!!!
Petonets!

Ruben ha dit...

Aquí la mida importa XD
Mola el 2x1, especialment en mentalitat catalana, on aviat haurem de pagar fins i tot els escuradents!

Anònim ha dit...

Insisto de nuevo: como las de mi mamá ninguna, pues las hacía con las papas fritas más mejores del mundo mundial y parte del extranjero.
Berebundo de Atalante

Ricard Sampere ha dit...

Això del 2x1, és que ja ha arribat la teva fama allà... :).

Avui en dia amb això de "la interné", tot es coneix i les distàncies es fan curtes.

Salut i bon any!!

starbase ha dit...

Juas! Ricard, t'asseguro que no i no es pas cap falsa modèstia.

La meva teoria és que en temporada baixa aquell home està en mode esplèndid i li va agradar la cara que fotia i els comentaris mentre menjàvem la truita. I d'aquí el 'regalo' (que no és només 2x1 perque amb dos cafés no és normal que et fotin d'entrada un pintxo així gratis juas!), es una teoria patillera però es que estàvem pràcticament sols al bar i es sentía tot XDDDD

En fi, encara m'entusiasmo amb el lloc i la truita :D

Ruben ha dit...

A partir de la teva resposta... no se m'acudiria mai acompanyar un cafè amb truita XD

No tot són postres ha dit...

Sorpreses que et dona la vida!!!!

PTNTS
Dolça