dimarts, 7 de gener del 2014

de la Coruña més cuqui: Pandelino

Durant aquests dies he gaudit tremendament amb la gastronomia gallega, on encara es manté una forta presència de la cuina tradicional en el dia a dia de les families. També en el moment de sortir a fer un vermut o prendre alguna cosa és habitual trobar tapes tradicionals, raxo, truites i demés tapes de tall clàssic.

Tot i això, els temps també avançen i es van obrint establiments que perfectament s'ajusten a un perfil que perfectament es pot homologar al de força locals que tant abunden a Barcelona o altres grans capitals. Locals cuquis, locals guais, cosmopolites. Moderns.




El Pandelino és un d'aquests locals de A Coruña que ara mateix ho està petant moltíssim. Un local obert on la primera part és una tenda de productes gourmet i delicatessen (ni un sol preu, deu ser car, sospito) i una segona part amb taules on abunda el public femení, no hi ha ni una pantalla de plasma penjada a la pared (decorada amb pissarres on una caligrafia perfecta exposa les virtuts dels menús i entrepans). Maco perque sí. Tot progressa i sincerament soc dels que pensa que hi ha d'haver espai per a tot mentre es faci bé i amb qualitat.

La meva tria va ser un bagel de salmó, que no dic que sigui cuqui perque sinó en David -i amb raó- potser em renyarà. Un bon bagel de massa ferma, crosta fina i amb un bon salmó. Ara que per a arrodonir la jugada em vaig pillar un bannofee: es a dir, galetes, plàtan, toffee i crema. De dieta? .... va a ser que no.



Un bon local a preus ajustats on prendre un berenar o fins i tot sopar. Ara, el pitjor que tenen és que són lents com poques vegades he vist a la vida. Lents no, lo siguiente! :D

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Ara fa temps que no vaig a Galícia, segur que trobaria un canvi molt gran!
Uau, les psotres, un clàssic sensacional. I gens de dieta, eh???? ;)

Anònim ha dit...

Dígame usté qué cosa es lo siguiente, porfa, que su seguro servidor no sentera.
Berebundo de Atalante

Miquel ha dit...

hace muchos años que no he vuelto a Galicia,tendre que poner ya el punto de mira hacia esta tierra.