dijous, 23 d’abril del 2015

del menjar i la taula, reflexió de Brillat Savarin"El placer de la comida es la sensación actual y directa de una necesidad que se satisface. El placer de la mesa es la sensación reflexionada que nace de las diversas circunstancias de hechos, situaciones, cosas y personas que acompañan al sustento.

El placer de la comida es común a hombres y animales: no requiere sino hambre y lo indispensable para satisfacerla. El placer de la mesa es peculiar de la especie humana; éste supone cuidados anteriores en preparar los manjares, elegir sitio y reunir convidados."

En jornades com la d'aquest Sant Jordi, sembla que els llibres clàssics i de segona mà queden arraconats, fora del focus de les vendes. Entenc els motius del sector editorial i llibreter, però no son els meus.A banda dels llibres nous que fa poc vaig gosar recomanar... si algú troba un Fisiología del gusto (amb pròleg de Néstor Lujan en la edició de 1986 que tinc la sort de tenir a casa!!), que no ho dubti: és tremendo, completissim i amb un to humoristic sensacional.
I així amb tants altres llibres que avui discretament, també mereixen celebrar el seu dia :)