diumenge, 18 d’octubre del 2015

de presentació - taller de Mercat de mercats 2015 i video reflexió de Jordi Herrera (Xef Manairó)



Ahir vam estar a un taller-participatiu-presentació del Mercat de mercats 2015.
Durant el mateix, en Xavier (Xarcuteries Bosch), l'Àngels (Fruites Molins) i el xef Jordi Herrera ens van explicar quina és la visió dels productors, paradistes i cuiners sobre el que significa cuina i producte de mercat.


En una segona part, vam ser reptats a improvisar plats amb un ventall d'ingredients (la botifarra especial que van fer on hi havia l'amanida incorporada, brots, vegetals diversos, cap i pota, pasta, llegums cuits,...). Allà ens vam divertir amb una certa presió ja que al final els plats eren evaluats per el jurat i el guanyador serà  protagonista presentant la seva tapa el dissabte a l'aula del tast.


Aquest és el plat de Jordi Herrera que ens va exposar a mode d'inspiració (propera recepta en video) on el més destacat és que la sopa que veieu és l'aigua d'una amanida i sobretot aquesta gelatina de cap i pota que s'aprecia sota la botifarra... també té gust d'amanida.

La veritat és que la Marta Pa de nous, Nuni cuinetes, Manel Cuina generosa, Lluis Tiritinyam, Marta La gulateca, Gloria No tot son postres, Sión Fem un mos i jo mateix no les teniem totes... però crec que els plats que van sortir tenien un cert mèrit donàdes les circumstàncies. Es clar, que objectiu no soc!

Aquesta va ser la meva, per cert. Amb una amanida de botifarra al mig amb elements que 'suggerien' un tàrtar suigèneris (botifarra picada, olives, tomàquet sec, escarola, brots) i unes columnes de botifarra amb puré de cigrons i txapela de tomàquet deshidratat.





Sobre el Mercats, m'agrada molt que aquest any s'ha donat una visibilitat especial als paradistes amb un espai per a ells, que segons ens van explicar està pensat per a que expliquin els secrets o truquets de la seva feina. L'espai 'Artistes de mercat'.

A l'Aula de Tast es fa exàctament el que el titol promet: Tastar. Dissabte a les 13:30 tindrem al Tiriti a l'escenari explicant la seva tapa guanyadora acompanyat per els paradistes Xavier Bou, Angels Fisas i el xef amb estrella Michelin Jordi Herrera. Casiná.

L'Aula gastronòmica serà on ens hi veuran més, atenent a les explicacions que xefs i productors fan sobre productes, tècniques i conceptes. Un petit congrès gastronòmic però gratuit i a peu de carrer... de vegades penso que no en som conscients.


Ah, que no he dit qui va ser el guanyador del concurs? Vaja, quin despiste...


Doncs la mandonguilla d'aprofitament del Tiriti va ser clara guanyadora, unanimitat del jurat.
I en farà presentació i degustació el proper dissabte a les 13:30 h dins el programa oficial del Mercat de mercats. Felicitats Lluís!



3 comentaris:

José Padilla ha dit...

Segur que va ser molt divertit !!

No tot són postres ha dit...

Com sempre ràpid i clar!!!!
Un plaer haver compartit matí!!!
Ptnts i fins la propera.
Ptnts
Dolça

Marta Padenous ha dit...

Un dia molt divertit!!! Sempre és genial estar a Barcelona! I ahir ens ho vam passar rebé!!! Un petonàs 😘