diumenge, 17 de gener del 2016

de la tirania del llibre de receptes...

De vegades quan entro a les llibreries em sento una mica frustrat per el domini aclaparador dels llibres de recepta pura i dura sobre la resta de temes gastronòmics.

Si estem dins uns grans magatzems comercials o similar és molt probable que de fet, sigui la única opció: el llibre recopilatori de receptes. Monocultiu lletraferit, el receptari pur i dur és un tirà.


Davant d'això la solució és clara i senzilla, tu la saps com jo estimat lector: visita a llibreries que ho son sense necessitat de pertanyer a cadena o gran superficie. Aquí és possible trobar obres que afegeixen contexte i història, sense deixar de trobar també les receptes.

Aquesta opció eixampla el ventall, no hi ha dubte. Però realment les grans ocasions i les obres que més content m'han posat quan he aconseguit incorporar-les a la petita biblioteca particular han estat sempre captures en llibreria de vell, llibres d'ocasió i llibres de segona mà.
Dos exemples d'aquest cap de setmana, Sant Antoni powered ganga: El Gust de la Diversitat de Santi Santamaria i Cocinar de Cine de Xabier i Juan Miguel Gutiérrez. Els dos... 20 lereles :D
És gol, no?