dissabte, 3 de setembre del 2016

de Margarides i albercocs. El llibre de Maria Nicolau (online i gratuit)



100 estupendes pàgines en que la cuinera (i durant tres anys, blocaire) Maria Nicolau mostra la seva visió del món culinari. Reflexions, preguntes interessants -afirma que les preguntes és on s'amaga la genialitat- i afirmacions rotundes com aquesta (que comparteixo plenament).

La Natura no fa distincions de rang i classe. Més car no vol dir més bo, sinó altres coses (moltes). I no pas per allò del més val bona gana que bona vianda, que també; sinó potser perquè els grans moments que ens han regalat els bistecs amb patates i les taules llargues plenes de bons amics no tenen res a envejar al bon caviar de beluga.

El valor dels grans moments gastronòmics no té res a veure amb la factura. No canvio un gran menú de migdia a deu euros, fet amb producte fresc i elaborat amb amor i ofici, per un menú degustació de 150 euros de pretensions. Com tampoc canvio un menú degustació de 180 espectacular, per un menú de migdia de vuit amb cinquanta fet a desgana. 



Un llibre online posat generosament i grauita a la disposició del món. El podeu trobar clicant en aquest enllaç per anar a la seva web.

100 pàgines de cuina i ni una sola recepta. Sincerament, cap falta fan! Gràcies Maria.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies Òscar.
És un honor.

Angels Puntas ha dit...

Ets GRAN,PURA,AUTÈNTICA,NATURAL I DESPRENS ART I PASSIÓ amb tot allò que fas! El teu llibre és el recull d' un bon grapat de genialitats...M' ha encantat i li vull cridar al món que es faci ressò d' ell perqué es una gran joia!
Enhorabona bonica! Te lo mereces porque
Nena tu vales mucho!!!