dijous, 9 de febrer del 2023

de ràdio: Recomanant el Si No Fos (Girona) a La Fonda de Catalunya Ràdio amb Pep Nogué

 SI NO FOS GIRONA MARC RAMOS COCINERO

Aquesta que veieu a la imatge és la cuina del SI NO FOS (Girona). Una cuina que no pot ser més oberta a la sala!

La cuina de Marc Ramos no té separació física amb la resta del restaurant. Si agafes reserva a la 'barra imperial' que és el nom de la taula alta que arriba fins a la cuina, i ets dels primers en arribar...tens espectacle garantit de cuina i ajetreo.

La cuina del Si No Fos és una meravella. Saborosa, golafre, potent i amb una carta que permet anar del dinar per uns 35-40 euros (si agafes per exemple els meravallosos plats de menuts que ofereixen) dins a tickets molt elevats perque hi ha producte del que és bó i car. Tu tries, però en els dos casos està igual de bó. Es tracta només d'escollir el perfil de producte.

L'hem recomanat a LA FONDA de Catalunya Ràdio, una de les seccions més fàcils de gravar de la meva vida perque en realitat es tractava més de triar que no tenia espai (per manca de temps) que no pas en cercar qué esmentar a la secció. Un restaurant que enganxa!

Pots escoltar la secció aquí (aprox. min 6):



O el link amb el programa sencer:
https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/la-fonda/la-cuina-xinesa-dout-of-china/audio/1161730/


Deixo aquí les notes que portava per a la gravació sens redactar ni passar el corrector ni res. Que vaig de cul i això és el que hi ha. :P

SI NO FOS (GIRONA)
Plaça Catalunya, 25

MARC RAMOS al capdavant d’un restaurant de cuina trempada, plena de vida, amb una energía especial que s’escampa per la sala.

Si reserves a la taula que anomenen barra imperial, pràcticament dines dins la cuina!! Amb les neveres que tenen les portes de vidre a darrera i una sobrassada dels Casals flotant al teu devant.

Es una cuina molt saborosa, del que es diu de producte però amb molta més txitxa, molta intenció i subtileses que milloren els productes que ja de per sí son molt bons (sobrassada Can Rovira, per exemple)

PLATS:

GUISO DE TENDONES SI NO FOS GIRONA
GUISAT DE TENDONS
Primer els bullim durant uns 30/40 minuts Els netejem be de carn deixant nomes tendó

Fem in softegit de all i ceba ben fosca, fiquem els tendons, caldo de pollastre que fagi xup xup una horeta poc a poc, li fiquem el nap i ho deixem 20 minuts mes

Al moment del servei ho lliguem amb una mica de mantega i oli d’all i julivert i ho servim amb una mica de creamfraiche amb all escalivat.

CERVELLETS ARREBOSSATS AL SI NO FOS GIRONA

CERVELLETS ARREBOSSATS AMB MAIONESA DE SRIRACHA – SERVITS SOBRE ENCIAM, TIPUS CABDELL – SSAM COREANS

ACELGAS BRASA BLEDES SI NO FOS GIRONA

VEGETALS!!!!BLEDA A LA BRASA!!
COL A LA BRASA AMB VINAGRETA, ROVELL D’OU, CACAHUET I PIPARRES!!

LLETONS COM AL GRESCA!
(cuits al buit i després brasa sobre un puré de patata una mica rustic i mostassa a la antiga i una salsa demiglace per sobre)

CUINA CLÁSSICA:
TUDONS ESCABETXATS!

CUINA INFORMAL:
BRIOX ROLL AMB BOLETS EN CREMA I BOTIFARRA DE PEROL
BRIOX ROLL DE LLUÇ ARREBOSSAT

OSTRAS SI NO FOS GIRONA
OSTRES també com les fan al Gresca.

POSTRES:
PANNETONE DELS GERMANS ROCA A LA GRAELLA
TORRADA DE SANTA TERESA O BANANA SPLIT