divendres, 24 de febrer del 2023

de ràdio days: El restaurant Tocat de l'Olla (Cerdanyola del Vallès) a La Fonda de Catalunya Ràdio



Aprop de casa, a Cerdanyola del Vallés, hi ha el Tocat de l'olla. Un restaurant de bon menú de migdia, amb una sala recollida on s'està molt bé, una cuina fina i elegant i un resultat final molt recomanable.
Per això l'he recomanat, clar. A La Fonda de Catalunya Ràdio amb en Pep Nogué, he parlat del seu bon arròs de calamarcets i carxofa, de la seva ensaladilla i del seu magnífic milfulls de crema i maduixes. 

El programa:



Us deixo per aquí les notes per a la gravació, sense redactar ni res... però vaja, sempre diuen coses :D


TOCAT DE L’OLLA
Carrer de l'Àliga, 26, 08290 Cerdanyola del Vallès,

-
Un local menut, crec que només són 6 taules. Situat on Cerdanyola ja s’acaba en dirección a Sant Cugat. Colors blancs, sala elegant i lluminosa dins de ser menuda.

-Cuiner propietari: OSCAR RULO

-Fan una cuina que és de base tradicional, amb un punt d’enginy, una reinterpretació que fa que receptes i plats de tota la vida resultin frescos i sorprenents. Molt lligada a la estacionalitat i temporada dels ingredients. Si mireu les seves xarxes ho veureu.

-Presentacions delicades i elegants, fins i tot en els plats del menú de diari, molt recomanable i dels millors de la zona.

Alguns plats:

-El trinxat de col i patata amb la rosta – torrezno més gran que he vist en ma vida sobre un trinxat. Un dit de gruix, amb la cotna sufladeta i el centre sucós i tendre. Al mossegar cedeix tendrament i és una explosió al paladar i té aquestes capes de carn per el mig…plat de verdura i règim no seria, però energía de muntanya … itant!

-La russa, interpretada i personal. Amb envinagrats i verdures de proximitat. Hi ha espàrrec, hi ha carxofa, hi ha sardina en conserva, hi ha taperots, tàperes grans. Jo crec que cuit per separat, i cuit ben al punt: cremosa sense que sembli patata axaifada.

-Mandonguilles amb ceps i oli de picada

-Arròs de carxofes i calamarcets, amb les carxofes integrades dins l’arròs, ACABAT EN FORN, QUE FA AQUESTA CROSTETA CARAMELITZADA PER SOBRE. Els calamarcets planxats i tendres per sobre i punts d’allioli i també punts de salsa tipus romesco.
CADA DIJOUS, ARRÒS! (de llebre amb calçots li hem vist, volem tastar!)

- Carpaccio de gamba vermella i tòfona d’hivern.
- Tartar de filet vedella amb el seu moll de l’òs cuinat al forn
Plats catalans:
Fricandó de vedella amb moixernons
Escudella barrejada
Coca d’escalivada
Calamarcets encebats
Suquet de rajada

Postres:
Mil fulls de crema i maduixes. Làmines molt cruixents i una crema especialmente golafre, densa i alhora cremosa. Ben fragant de vainilla!

Flam de mató amb gelatina de ratafia