dimecres, 28 de setembre del 2011

de matar palomitas a cañonazos

Fa temps parlàvem del suau hipnotisme mecànic de l'arròs inflat, molt relaxant i happy-flower-way-of-life.
Però està clar que també hi ha maneres sorolloses i violentes de inflar blat de moro i arrós per a fer crispetes i demés productes similars.

Per a aproximacions més serioses al tema, us recordo que ja vem fer aquest post on explicàvem en detall quin és el fenomen que causa la gelatinització dels midons que formen la crispeta (resum molt resum: el vapor d'aigua interior no pot escapar, adquireix molta presió i al reventar la expansió i refredament gelatinitza el midó).

He descobert fa poc el que s'anomena tècnica de fabricació 'Armada invencible' que utilitza una mena d'estri de perfil surrealista que acava fent sortir les crispetes en forma d'impresionant canonada.

No se si a Felipe II li hagués servit per a evitar el desastre de la famosa flota que no va ser enviada a lluitar contra els elements. Però amb aquests canons com a mínim els anglesos haguéssin pogut menjar les crispetes tot gaudint de la seva victoria.



Deu canons d'aquests per banda i viento en popa a toda vela, no necessito res més per a formar la atracció més molona de Port Aventura. Dispara y merienda, grumete.



Aquí podeu veure amb més detall la forma del 'paratu' i tot el procés de fabricació. I també valorar que en realitat el coreà del video anterior està en un estàndard molt alt de qualitat i higiene comparativament. Impresionant.



I si en comptes de fer-ho a lo gran a Port Aventura, els de Playmobil en fèssin una versió mini per al barco pirata de los clics? Ho podriem petar!!



Ara mateix el que fa una estona em podia semblar el top en el món de la fabricació rupestre i bestia de crispetes -fer-les amb sorra en un wok ruinòs- , doncs ara mateix em sembla un exercici de nenazas. 
Creo que me he roto una uña.



Aquest sistema explosiu de fer crispetes també es pot aplicar a l'arrós. De fet tot a la cuina es pot aplicar a l'arrós, o no?
Us recomano que feu un cop d'ull a aquestes imatges a càmera lenta d'un dispositiu canonieri similar als anteriors. Però dedicat a l'arrós i convenientment disfressat de ...màquina de tren ¿WTF? 
(vet aquí una nova mostra de la diferent manera de pensar entre els orientals i jo)



2 comentaris:

Teresa ha dit...

Oscar, m'he quedat bocabadada!!!ara que, les fetes amb sorra, vols dir que quan se les mengen les dents fan crac, crac... quina engunia només pensar-ho!!!Aquest vaixel m'ha recordat fa anys un dia de Reis... muntant-lo!!!

LILE ha dit...

A mí també m'ha recordat a un dia de Reis!!
Petons,
Esther