divendres, 23 de desembre del 2011

de postres de Nadal: Coulant de torró de Xixona


I acabem la sèrie de receptes de cara a aquest Nadal del 2011 amb els postres que vem preparar per a la familia: Coulant de torró de Xixona.

La gran majoria ja sabeu que el coulant és una creació de Michel Bras a qui se li va acudir crear un pa de pessic cuit al punt en que per fora està cuallat i en canvi en el centre la mateixa massa encara està en estat liquid.
I es clar, la gràcia és que es tracta de la mateixa massa i no pas un farcit. Es a dir, canvia la textura de sòlida a líquida però el sabor és exàctament el mateix.
En aquesta ocasió i aprofitant la proposta de l'Alfonso i el seu blog derechupete vem pensar que per al Nadal el millor és canviar la formulació clàssica de xocolata per una de torró de xixona.

La recepta la he modificat una mica, ja que li he posat menys crema de llet per a que el sabor de torró sigui més intens ja que la nata tendia a enmascarar-lo una mica per al meu gust. I aquest és el resultat del nostre

Coulant de torró de Xixona.


Ingredients:


300 grs de Torró de Xixona
6 ous de tamany mitjà
Mitja cullerada de canyella
50 grs. de sucre glass
100 grs de farina
Una mica de sal
100 ml de crema de llet
Mantega per als motllos


Procediment:


Pintem els motllos (he fet servir els de flam del Mercadona) amb mantega i hi espolsem farina. L'objectiu és que al acabar els coulants surtin fàcilment.


Separem les clares i les muntem a punt de neu, podem posar una mica de sal per a facilitar el muntatge.
Batem els rovells amb el sucre glass, afegim la canyella i un puntet de sal.


Afegim la farina tamissada als rovells fins a formar una crema untuosa. Hi afegim les clares a punt de neu barrejant amb una llengua de forma suau, envolvent i de baix cap a dalt. L'objectiu és barrejar bé però que no es perdi l'aire capturat dins les clares.


Esmicolem el torró i el desfem amb la crema de llet en un cassó, ho barrejem tot plegat en el bol i omplirem els motllos anteriors.


Aqui podem escollir congelar-los o bé fer-los inmediatament. El temps de fornejat canvia ja que en el meu forn i a 190 graus els congelats triguen uns 15 minuts i els que no ho estan aprox uns 10 mins.
En tot cas, heu de fer proves amb el vostre forn fins a trobar el punt en que les parets estan cuites i l'interior encara liquid.


Nosaltres el vem prendre amb una bola de gelat de llet merengada, el contrast calent del coulant i el fred del gelat és una passada.

BON NADAL A TOTHOM I MOLT BONES FESTES!!


8 comentaris:

Anònim ha dit...

Una pinta d'aquelles que fan salivar! Bones Festes!!

Ivana ha dit...

ummm!! aixó ho tinc que probar! m'encanta el coulant i el torró!
bones festes!

paki ha dit...

Ummm que bom!!! os portugueses somos muito gulosos. Acho que vou experimentar!!.

josep ha dit...

Òscar,
Unes postres delicioses, mantenint el nivell!!
Una abraçada i molt bones festes per a tots!!

Marina ha dit...

Bones festes, valiente!!!

Bet ha dit...

Mmm quina delícia no?? Molt bones festes a tots, guapos!! :D

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Bona pensada!i,
BONES FESTES!

Gemma ha dit...

Ja tenia ganes de veure lar ecepta :)
S'assembla molt a la meva, me l'has fet recordar i tinc ganes de repetir-lo... queda espectacular, boníssim , la gent flipa i fa molt Nadal! Molt bona tria :)