diumenge, 4 de desembre del 2011

de llibres saborosos: Les receptes de La Taula d'en Bernat

Poc menys de 24 h és el que m'ha calgut per a repassar amb fruició el llibre que l'Anna Rius i Mas ha publicat sota l'explicit títol de 'Les receptes de la taula d'en Bernat'. Ahir ho posava al facebook i avui està feta la primera lectura complerta. Per devoció, per afició i per admiració.
El 'vaig a fullejar-lo un moment per a fer-me una idea' es va convertir ahir al vespre en 'una pàgina més i vaig a passar la aspiradora. #telojuro'
Hi trobareu 30 receptes de cuina 'blogger'. Que vol dir per a mi cuina 'blogger'? Doncs una cuina on es barregen la recepta de la mare però una mica tunejada com jo la faig, la recepta del restaurant que admiro però una mica tunejada com jo la faig i finalment alguna altra recepta que jo he inventat tunejant i combinant algunes altres receptes que vaig veure ja no recordo a on.
Trobareu aquestes receptes de l'Anna, tunejades sí, però sempre desde el respecte absolut als origens. Es nota molt que l'Anna és una dona ben amoblada. Una dona de senderi!!

Vist desde la meva trinxera particular, em resulta sorprenent i fascinant que aventures personals com pugui ser un blog s'enlairin i evolucionin fins a prendre corpòria presència en format de llibre.

'De moment, però, la màgia d'un llibre és quelcom que no tenen els blogs. Tenen moltes altres coses, sí, però no tenen e ltacte dl paper iels manca romanticisme. Són encara massa 'moderns' per pertànyer a la memòria del paladar.'
 Xesco Bueno, en el pròleg del llibre.

De moment a mi ja se m'ha girat feina, doncs la reina galega del meu cor ha demanat amb aquella forma de demanar que té més força que els tancs de la Acorazada Brunete que li faci el pastís de tres xocolates. Una de les coses que m'ha agradat és que l'Anna segueix aquesta regla blocaire de citar les fonts -es a dir, de retre homenatge a aquells que ens han il.luminat el camí- i en aquest cas cita a Lacuinadecasa com a font original de la recepta.


Quan un llibre de receptes et genera feina vol dir que ha assolit la seva fita principal, oi? Doncs això ja ho tenim!! Moltes felicitats Anna!! Prueba superada en el nostre cas!! hahahaha.

Si teniu ganes de tastar el llibre, al blog de l'Anna hi trobareu els punts de venda.
I si teniu ganes de tastar literalment alguna de les receptes, el proper dimarts 13 de Desembre al Restaurant La Sargantana de Badalona hi haurà un sopar justament preparat per el xef Ignasi Niubó amb algunes de les receptes del mateix llibre!!

9 comentaris:

MaryLou ha dit...

"De moment, però, la màgia d'un llibre és quelcom que no tenen els blogs. Tenen moltes altres coses, sí, però no tenen e ltacte dl paper iels manca romanticisme. Són encara massa 'moderns' per pertànyer a la memòria del paladar."

Totalment d'acord!!!! aquest llibre pasa a la meva carta al reis!
Petonets

Tapa't de tapes ha dit...

Veig que ja tens feina, eh? Sort amb el pastís de tres xocolates. I felicitats a l'Anna pel llibre! Bé, també espero el teu post del Degustam amb impaciència... petons

Lila ha dit...

Hola!! me a encantado tu blog, no lo conocía pero he visto que también formas parte del del jurado del concurso de nueces de california.
Me quedo a seguirte.
Un beso

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Estic d'acord. "Prueba superada". Avui he fet una de les seves receptes i es clar boníssima.
Per cert el sopar a La Sargantana es dimarts 13 (12 + 1, jejeje)
Petons.

Cuinagenerosa ha dit...

coincidim en el post i em sembla que en l'esperit del que diem, oi? jo estic amb el xesco que el paper imprès encara té, per a la nostra generació, un plus que no té el ciberespai malgrat les moltes coses bones que ens ha portat.

La Taula d'en Bernat ha dit...

Moltes gràcies, Óscar!!! La reina galega del teu cor ha elegit una recepta estupenda i força fàcil de fer. A veure com surt... Jo la vaig fer el divendres per un sopar d'amigues però en vasets individuals i sense la base de galeta (més lleuger). Ah! I tens el permís de l'autora per tunejar el que vulguis! Jeje!

Petonets!
Anna

Ricard Sampere ha dit...

Jo tot i ser "antic"... (i més que vosaltres), tinc dubte entre el llibre i la pantalla.

Puc dir que m'agraden les dues coses... i sempre que passo per llibreries grans i tinc temps, la visita a la secció de gastronomia és obligada.

starbase ha dit...

MaryLou, jo comfesso que amb el temps he perdut mística sobre l'objecte llibre. El que passa és que venint de tant a dalt encara em queda recorregut :)

Marina, el post està a la cuina:)

Lila, hola. Gracias por pasarte, por supuesto te devolveré la visita :)))

Anna, merci per l'avís del lapsus. JA està corretgit :)))

Manel, que té coses diferents no les disctuteixo. Ara que si hem de posar pros i contres igual en el meu cas... no guanyen els llibres XD

Anna, si alguna cosa sap fer la reina del meu cor... és escollir ;-D

Ricard, crec que estic força proper a la teva postura. Al final no es tracta d'escollir, oi?

Visc a la Cuina ha dit...

Doncs s'haurà de demanar aquest llibre per Reis, si és que podem esperar!