divendres, 2 de desembre del 2011

de save the PKU planet (fenilcetonuria)

A través de la Fundació Alicia i la seva excel.lent tasca ens arriba per a aquest nadal una nova forma de difondre -i per tant ajudar- a coneixer la malaltia de la Fenilcetonuria o PKU.
Aquesta és una malalatia metabòlica hereditaria on els malalts no poden metabolitzar la fenilalanina (un aminoàcid essencial) per una deficiència de la enzima fenilalanina hidroxilasa.
Això pot suposar concentracions elevades d'aquest aminoacid en sang, que a altes concentracions és tòxic i pot provcar retards físics i mentals en el creixement.

Afortunadament es pot tractar, entre altres coses, amb una dieta especial i estricta amb baixos continguts d'aquest aminoacid. I per a augmentar el coneixement sobre la enfermetat s'ha desenvolupat aquest videojoc anomenat



En el joc, haurem de salvar el planeta PKU de les malvades mans del Doctor Protein, aconseguint així la felicitat i salut dels seus habitants.
I ho farem aprenent els habits alimentaris correctes que cal tenir en compte per als malalts de PKU. Una bona idea no? El clàssic aprendre jugant portat a la dieta tan particular que han de portar els nens i adults que pateixen aquesta malaltia.


Podeu trobar més informació sobre el PKU a la web fenilcetonuria. On entre altres coses podeu trobar alguns petits jocs en flash per a jugar online > http://www.fenilcetonuria.es/node/48#

Moltes felicitats doncs a la Fundació Alicia, la Universitat de Granada i el Centre Kennedy de Copenhaguen per la iniciativa. Esperem que n'hi hagi moltes més com aquesta!!

4 comentaris:

el taller de cuina ha dit...

Una idea genial!! per donar difussió a aquesta gran desconeguda que fa la vida impossible a moltes famílies.

Tapa't de tapes ha dit...

Gràcies per il·lustrar-nos i ajudar-nos a jugar, Òscar. No sabia res ni de la malaltia ni del projecte aquetst que fa la Fundació Alícia...

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

hoy solo quiero darte las gracias por todo tu apoyo en estos dos meses que llevo...simplemente gracias...
sin vuestra ayuda no habría podido...
de todo corazón gracias
elena

Miquel ha dit...

no tenia ni idea de esta enfermedad, una buena iniciativa y un buen proyecto de la estupenda Fundacion Alicia
bon cap de setmana