dimecres, 4 d’abril del 2012

de visita ultramàtica a la Fàbrica Damm

Fa un parell de setmanes, el col.lectiu Gastrobloc@ires vem ser convidats per Damm a convidar una trentena de blocs a coneixer les impresionants instal.lacions de la seva fàbrica automàtica, hidromàtica, ultramàtica!!


Val a dir que la Damm té poderío (molt poderío), i ens ho va posar ben fàcil: Autocar per portar-nos com si fòssim d'excursió - que buenos son los padres cervecianos que nos llevan de excursión- i al acabar la visita un tast de set cerveses maridades amb sis tapes i un plat de llobarro. O sigui, que vem sortir sopats i contents.


SAAZ
Broqueta Salmó Carpier amb Cogombre i Coulis de la Passió
A.K.DAMM
Tartaleta de Brandada amb Olives de “Calamata”
ESTRELLA DAMM
Coca d’Escalivada amb Anxova
VOLL DAMM
Torradeta de Magret amb Ceba Caramel·litzada
BOCK DAMM
Broqueta de Mortadel·la amb Coulis de Mango
WEISS DAMM
Patata Farcida de Botifarra del Perol amb Fruits Secs
ESTRELLA DAMM INEDIT
Orada amb Ratatouille de Verdueres i Salsa Marinera
***
Xarrup de Fruites amb Gelat de Plàtan i Toffee

De la visita, us destacaré que les instal.lacions són enormes, i altament sofisticades. Bé, no és això exactament sino que són molt enormes i altíssimament sofisticades. Vem rebre un munt de dades sobre mil.lions de litres de producció diaria, metres quadrats, cúbics i droides  automàtics que farien salivar al mateix George Lucas.


I si no, mireu el min. 0:57 del video-resum: traspalets de la mida d'una llençadora de la NASA executant un ball precís per a carregar i transportar la càrrega.


Hi ha ja moltes cròniques publicades, que us adjunto a continuació i on trobareu moltes dades concretes, fotos i valoracions diverses. Així que no em repetiré, crec que amb el video faig un bon resum visual de la trobada, tot i que mai es pot aconseguir reflectir del tot alló que més m'agrada de les trobades que muntem els Gastrobloc@aires: el bon ambient que destil.la la gent 'de vida' i la tremenda curiositat que tenim per preguntar, esbrinar i coneixer dades i procediments sobre alló que té a veure amb la alimentació i la gastronomia.



Moltes gràcies a tots els qui veu venir a la excursió, i també moltes gràcies a la Damm per obrir-nos les seves instal.lacions de forma tan transparent i per dedicar-nos tota una tarda als blogs de cuina. Ah! i per la caixa de cervesa que farà arribar a cadascún dels blogs participants en la trobada (a cada blog la seva favorita que en el meu cas va ser la Saaz :) )



7 comentaris:

josep ha dit...

Felicitats Spilberg!, un vídeo molt interessant i que demostra el gran nivell tecnològic de la Damm.
Una abraçada

Cuinetes ha dit...

Quina passada el vídeo!!!!
El ball de les màquines és impressionant! Potser és el que em va frepar més de la visita... les màquines treballant soles!
Una de les millors visites blocaires a les que he assistit! Gràcies per organitzar-la! ;)

Anònim ha dit...

Otra gran jornada de la mano de Gastroblocaires.
Felicidades al equipo!
Muy interesante verle las "tripas" a este monstruo cervecero.
Andrés.

trifasic de baileys ha dit...

com vareu disfrutar!!! marinant amb cerveses....és una idea innovadora i moolt bona!!! el video, impresionant ehh!!! petons

sara brownie ha dit...

afortunats que sou, i com saben sobornar-vos aqeusts senyors de la Damm ;)

Anònim ha dit...

El video una passada, quant agafi una Damm la miraré amb uns altres ulls,,,,,

Margarida ha dit...

Ja estava esperant la teva crònica!!!!! Jo vaig quedar impressionada per les instal·lacions. Tot era tan gran, tan immens....!!!! I les màquines ...semblaven realment autònomes!!!
Gràcies per la invitació!ç
A veure quan penjo jo la crònica!!!
Petons