diumenge, 10 de juny del 2007

debacallà amb allioli de poma

No hi ha fotos aquesta vegada, la càmera les té a la memòria pero es nega a passar-les al PC. I es llàstima perque el plat tenía una bona presència.

Ahir vem anar a la Boquería i ens va acompanyar en Francesc, un amic al que totes aquestes coses de la gastronomía com a hobby li queden una mica lluny. Em sembla que va venir en part per intentar entendre on està el plaer d'anar a comprar a mercat. Però si és una canya home!!!!

En fí, no teníem ahir gaire temps i vem decidir muntar un plat sobre el nostre peix favorit: el bacallà.

Una base rectangular de patata confitada i finalment daurada (primer confitada a baixa temperatura i quan comença a ser tova li pujem el foc per a que quedi cruixent i salpebrem), a sobre de la patata una capa de ceba i carbassó tallat en bastonets i saltat a la paella. El bacallà com a tercer pis i uns bastonets saltats de pebrot vermell (amb un puntet d'all) com a ainxeneta.

El toc gourmet: la salsa. Un allioli de poma que es fa triturant una poma golden grandeta i pelada, afegint oli fins a emulsionar i després es posa el pebre, un dent d'all i la sal. És curiós, ja que no hagués pensat que la poma emulsionaría així amb l'oli. La idea la vaig treure del primer llibre de L'Isma Prados: Cuina per a solters.

En fí, no images this time. Ho sento.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Vaja! a mi també m´agrada molt el bacallà; a més de ser deliciós te moltes i moltes possibilitats de ser cuinat.
Un dels meus llibres de capçalera es "Las Mejores recetas del Bacalao"; d´ell es poden treure receptes i idees per crear platets...