dissabte, 2 de juny del 2007

deRubick

Feia bastant temps que venía donant-li voltes a emplatar formant un cub similar al famòs Cubo rubick que tants maldecaps ens va donar quan erem petits i que finalment alguns (no serè yo, señor) van aprendre a resoldre aplicant no-se-quina iteració de moviments.

En principi ho havía pensat més aviat per a fer una macedònia jugant amb els colors i la facilitat de tallar directament els cubs de fruita. Però ahir, mentres parlava amb la meva germana sobre quin plat ens feiem avui vem decidir de provar-ho amb uns daus de tonyina, boniato i patata.

Molt important, la tonyina fresca ha de ser previament congelada i descongelada per prevenir els tristament famosos 'anisakis'.

Una recepta ben senzilla que juga amb el fet de combinar dos tubercles amb diferents sabors i color presentats de forma divertida. Per a acompanyar, i donat que ja era tard, hem clarificat una maionesa amb crema de llet i li hem posat uns nabius per donar el toc frutal.


Cub de Rubick de tonyina, boniato i patata:

Ingredients:

Tonyina fresca previament congelada
Boniato
Patata
Maionesa
Crema de llet
Nabius
Pebre rosa

El.laboració:

Pelem i tallem els boniatos en cubs d'aprox. 1,5 cm. Els fregim en oli i els reservem.
Pelem i tallem les patates en cubs d'aprox. 1,5 cm. Els fregim en oli i les reservem.
Tallem la tonyina en làmines d'aprox 1,5 cm ja que si ho fem en daus, al fregir quedarà tot el dau de color gris i no podrem gaudir del color vermellòs de la tonyina. Un cop passada uns segons per la paella tallem els daus de la mateixa mida que la patata i el boniato.

Aprofitant els fregits de patata i boniato, he fet uns xips per donar-li el toc cruixent.

Un cop tenim els maons, es tracta tan sols d'emplatar construint el cub.

Per a guarnir, un physalis i la salsa de maionesa+crema de llet amb els nabius.

Bon profit i salut!

2 comentaris:

Mar Calpena ha dit...

En dues paraules (citant el Jesulín): impre-shonante!

pakui ha dit...

Apa, que pasada... Se ve estupendo..