dilluns, 18 de juny del 2007

deguatlla

Ja fa temps vaig confersar que sobre cuina i gastronomía m'empasso qualsevol cosa que aparegui per la petita pantalla.

Tant és així, que n'Ariel (aquest argentí masclista poca solta que tan alegrement vem acomiadar en aquest post) és un dels programes que veig de tant en tant quan la feina m'ho permet. La setmana passada va preparar una sopa de pollastre que més que sopa era una crema de pollastre tallat en juliana i acompanyat d'una picada de pinyons i anous.


Doncs aquest cap de setmana que he passat a Galícia, em va donar per provar a fer una cosa similar fent servir guatlla en conserva en comptes del pollastre. No està malament, pero el puntet de l'escabetx dins del plat no m'acaba de quedar rodó.

En tot cas, una via a seguir explorant, doncs aquesta salsa basada en evolucionar un sofregit amb una bona crema de pinyons i anous (posi vosté el fruit sec que més li agradi) és ben interessant.


Guatlla escabetxada en crema i arrós.

Ingredients:
Dues llaunes de guatlla en escabetx (aprox 200 grs. cadascuna)
Una ceba de figueres gran o millor una ceba tendra.

Una esbarginia
Un pebrot vermell

Un carbassó

Una mica de tomàquet sec concentrat (doppio concentrato di pomodoro)

60 grs. de pinyons

60 grs. de nous pelades

Una mica de crema de llet

Sal, oli, pebre negre i alfàbrega.


El.laboració:


Primer separem les guatlles del escabetx, reservem el mateix i a les guatlles les sotmetem a un intensiu tractament de cirurgía: les dessosem ben dessosades (mira que tenen ossos petitons les maleïdes) i les esqueixem ben finetes.


Fem una samfàina amb les verdures i un cop la tenim ben feta, la triturem per a que quedi fina.


Triturem també els fruits secs, afegint una mica de crema de llet per a fer un puré. Afegim el purè a la crema de samfàina.

Afegim també una mica de l'escabetx que havíem reservat (una mica, personalment no m'agrada si n'hi ha massa). Ho provem i rectifiquem.


Finalment afegim la carn de guatlla dins la crema i ho servim acompanyat d'arròs blanc (Basmati was my choice this time) fet amb un gra d'all, oli i mitja ceba per aromatitzar.


Salut!