divendres, 4 de juny del 2010

de ZAS!! En toda la boca!!

Avui, tot passant per devant del mercat de Barberà, comentàvem la meva super-xermaneta i un servidor que va ser el primer lloc del Vallés on vem veure la fusió de parades tradicionals amb supermercat dins el mateix edifici.



Tot i les meves inicials reticències, quan ho van fer a Ripollet, que és el nostre mercat de capçalera - La Boquería és el nostre mercat per a gastronomía major- la cosa no va resultar desoladora. A Ripollet de moment la gran majoría de parades continúen treballant.
A les parades es continúa somrient, com a mínim els dissabtes al matí que és quan hi anem i també quan suposo que tenen més clientela.

A tot això, i parlant del tema gastronomic, del tema mercats, de la diferència de qualitats i tracte sobre la compra a l'hiper...la nostra estimada amiga Ban (a.k.a. Vanesa) que té la barra de tenir vint-i-pocs anys ens deixa anar (així sense anestèsia ni res)...

- Home, es que les generacions joves ja no van al mercat. Les darreres generacions que hi compren són...doncs la de la meva mare....i...la vostra. Pero les de ara, ja res de res.

Sort he tingut que m'he pogut agafar del primer objecte que tenía a l'abast per no caure rodó a terra!!


Pensava que havía perdut el pastillero mentre em refeia, però no, el que passa és que l'havía deixat a casa al costat de les claus (una altra vegada). Que menys mal que estava la reina del meu cor a casa i m'ha obert ella.


Ara bé, ens hem rigut molt amb el comentari, tots tres. I demà penso anar igual al mercat. Perque si sóm la darrera generació, no podem faltar a la nostra cita amb l'història!! I sobretot, perque passejar per els mercats 'es chachipiruli' com diuen ara els 'jovens'.

14 comentaris:

GURMET ha dit...

Esta clar que es molt millor que una sonrient bacalladera t'ensenyi el bacalla perque decideixis com el vols que el agafis envasat en una safata al hiper. No hi ha color!

Glòria ha dit...

Sí senyor, la vida s'ha de prendre amb bon humor!. Ah! i no et preocupis, que nosaltres també som de la generació que va al mercat "y a mucha honra!

Sara Maria ha dit...

La veritat és que a la boqueria no hi ha gent jove comprant, mirant si, són turistes... Jo ara per què la Boqueria em ve de pas tot passejant de la feina a casa, però he estat uns anys sense anar-hi per què arribava tard i era més "operatiu" anar al super. Amb tot quan hi ha molta gent comprant i comencen a haver-hi lios amb la cua... Marxo!

La cuina vermella ha dit...

hahahah, Zas en toda la boca!!! penso que és la millor frase del món mundial!!! Genial post, com sempre ens fas treure el millor somriure.

Anna de Llepadits ha dit...

Em sembla que jo també soc de la quinta que compra al mercat encara... sí que és cert que hi ha poca gent molt jove... és com allò de "sra te hora?" arfff

Visc a la Cuina ha dit...

Vols que t'ho digui? Aquest jovent que no va al mercat també anirà fent anys i llavors algú els dirà que són la darrera generació que hi compra...temps al temps!

Fem un mos ha dit...

Dons nosaltres també son de la generació que va al mercat, i a poder ser a la Boqueria també, ja hi arribaran els joves.
Una abraçada

MaryLou ha dit...

Nosaltres hem anat sempre al mercat. Als supers a comprar les llaunes i material de neteja, però al mercat comprem la carn, el peix i les verdures.
Jo fins i tot vaig al mercat a esmorzar!! treballo entre els mercats de la Llibertat i de Abaceria Central, i ens agrada anar al mercat a l'hora del entrepà.
Petonets

ELS PEIXOS ha dit...

Una entrada molt interessant!!!
Fa més de 30 minuts que estic entra'n en els blocs amb poques ganes i sense saber que dir ...però noi....arribo aquí i t'assegur-ho que i tinc molt a dir.

Amb aixo hi puc dir el que estic vivint jo cada dia....
Estic a un Mercat basta'n gran i basta´n nou de fa uns 13 anys ...Tenim la sort de tenir clientela de totes edats , sexes , cultures i religions.
Un percentatge molt alt ...sobretot tardes i dissabtes , és de gent jove ( de 25 a 40) , son gent que menja tota la setmana a menú fora de casa i quan arriba el divendres volen menjar bé ...saben que anant al Mercat sobretot carn i peixos ho troben de lo millor.

Gent jove que segueixen llibres i receptes i que els hi agrada cuinar .....també os tinc que dir ..que els dissabtes guanyen els homes, tenim els millors cuiners i els que entenen més sobre la matèria fresca del dia....
Aquesta noia que comenci anar a plaça que menjara molt millor , quan ho provi no canviara...:-))))
Per sort tenim una gent jove de lo més inteligent!!!

Una abraçada

starbase ha dit...

Gurmet, jajaja, veig que continúes en 'la ona' del teu darrer post...jaja.

Glòria, i tant. Humor i honra, una gran combinació!

Sara Maria, per això nosaltres al mercat anem els dissabtse: no tenim pressa i no necessitem estressar-nos per les cues :)

Vermells, i es que cada cop que la recordo...vosaltres sí que sou un pou de good vibrations!

Anna, la veritat és que com que és inevitable, el millor és estar per a explicar-ho oi? :D

Visc a la cuina: paraules plenes de sabiduria les teves. Els anys posen les coses a lloc.

Sion, a la Boquería? doncs ja anirè amb els ulls ben oberts a veure si coincidim ;)

MaryLou, jo durant la setmana no hi puc anar per horaris, però sempre he trobat que els bars de mercat tenen una ambient especial. Algún dia ho tastaré!

Dolors, gràcies per les amables paraules. El cert és que en aquest tema tú tens tota la autoritat del món. Segur que tens raó, i les coses tampoc són tan simples com de vegades les veiem. També val a dir que el vostre mercat ha quedat força xul.lo i segur que això també anima a gent més 'jove'. La maduresa és questió de temps, i també ho és a l'hora de comprar i valorar les coses que menjem. Tots hem flipat amb els bollycaos i ara no els canviem per un brownie fet a casa, oi?

Lo dels homes els dissabtes té una cosa curiosa, jo he notat una diferència des de fa un anys cap aquí. Quan vem començar a anar a mercat tots junts tinc la sensació que per preguntar el 'que et poso' miraven més a les noies que a mi. I en canvi ara no goso dir que al revés, però el que és segur es que ja no es dona per suposat que jo només vaig per portar les bosses... jeje.

ELS PEIXOS ha dit...

Hola de nou!!!!
M'alegro molt que pensis aixi ...perquè pensa que quant bé un hom i una dona quasi sempre compra el home.....
Nosaltres sempre els hi diem a les senyores ..que ens agrada més que vingui el senyor perquè es deixa'n " enganyar " més que les senyores.....vull dir aconsellar....-)))) i ara que no ens he sent ningú ...també gasten més....:-))))
Una abraçada.

No tot són postres ha dit...

Doncs per les meves terres la generació que compra al mercat som les mares, les àvies i també algunes jovenetes i cada vegada més gènere masculí! Ara també s'ha de dir que alguna parada tancada s'hi veu!
PTNTS
Dolça

starbase ha dit...

Dolors...que els homes ens deixem aconsellar?? pero...però....però..serà en la únca cosa perque jo porto tota la vida escoltant que fem els que ens dona la gana i sense cap senderi!!XD

Glòria, a Ripollet també hi ha alguna parada tancada, però en general sembla que aguanten bé. :)

paki ha dit...

no se me habia ocurrido que los jovenes no van al mercado. Yo soy de mercado de toda la vida. Es más si visito alguna ciudad no me pierdo el mercado. Portugal en ese aspecto es fantástica. Sus mercados insuperables¡¡¡¡