dimarts, 26 d’octubre del 2010

debo confesar padre...

... que he pecado.


Durant els darrers anys he practicat amb cega obediencia el rissotisme de forma regular i entregada. Val a dir que quan em vaig sentir il.luminat, el meu fervor de nou convers em va conduir per camins d'èxtasi religio-cul.linari.

Però ahir vaig pecar.

Algun cop m'he trobat amb el desencís del que obre la carmanyola -digueu-li tàper si voleu la versió internacional- on hi va posar un rissotto i es troba un arròs que s'ha tornat pastòs.
I es que el rissotto es per a consum inmediat. Pim i pam,aquí te guiso aquí te mato.

Així que ahir, que volia preparar un arròs amb els bolets que com un tresor guardo a la nevera conservats entre capes de paper de cuina lleugerament humit... ahir deia vaig decidir fer-me l'arròs amb (atenció) ... arròs vaporitzat.

La vaporització de l'arròs consisteix en sotmetre'l a un bany de remull a 60 graus i posteriorment a una pressió gran de vapor. Això el.limina una gran part del midò del gra i en deixa les vitamines i proteines.
D'aquesta manera el gra quan cou no s'infla tant, no absorveix tanta aigua i sobre tot no es passa i no s'enganxa.
Es a dir, que no s'estova en excès i per tant és ideal per a la carmanyola.

I com que posats a pecar, més val fer-ho d'obra i no nomès de pensament us explico com vaig cuinar aquest arròs i aquests bolets...


Recepta arròs amb bolets special carmanyola edition.


Ingredients:

150 grs. d'arròs vaporitzat
Una ceba tendra gran.
Tres dents d'all
Un bon grapat de bolets (com més millor, jo he posat rovellons, trompetes de la mort, camagrocs i xampinyons).
Sal, oli i pebre.

Procediment:

Iniciem la cocció com si fòs un rissotto, es a dir posant a la cassola la ceba tallada petita i marcant-la fins que està transparent. Jo li he posat també un dels alls tallat. Afegim l'arròs vaporitzat i tot seguit aigua calenta. En aquest cas ho fem com si fos un arròs sec i li posem el doble d'aigua que d'arròs. Salem i coem l'arròs els 18-20 mins. Ha de quedar cuit i quasi sense aigua.

Mentrestant, anem netejant i saltant els bolets (jo els netejo amb aigua uns segons i inmediatament els poso a la paella ben calenta amb oli, aixì no poden absorvir aigua que és el perill de rentar-los). A cada tanda li posem una mica de sal, una mica de pebre i una mica d'all. Anem reservant. El suquet que deixen anar també el guardem, es clar.

finalment, quan l'arròs està fet i sense aigua afegim els bolets amb el suquet i li donem unes voltes per barrejar.
Si algú es pregunta per que no poso els bolets per coure li dirè que buscava precisament un arròs amb gust de ceba i all i els bolets potents a part. Certament no es que m'agradi més que quan l'arròs agafa el gust dels bolets, simplement és diferent i em venia de gust.

:)

Un èxit, per cert. No n'ha quedat ni un gra!!

9 comentaris:

Visc a la Cuina ha dit...

Saps què? Jo també he pecat avui! He fet risotto amb ceps i rovellons que vam collir el passat cap de setmana! Però no he utilitzat arròs vaporitzat: m'ho apunto per si mai em cal...

cocina con sabor ha dit...

Això de l'arròs vaporitzat ho he de provar, em semble genial! Un arròs amb bolets boníssim...

Gemma ha dit...

Amb aquest arròs faig les amanides fredes d'arròs a l'estiu (a vegades també amb basmati).
Penso que no és cap pecat si el vols per la carmanyola, crec que és una bona solució ;)
I els bolets... mmm.... m'encanten!

Fem un mos ha dit...

Aquets pecats els faria moooolt sovint, ja que crec que han de ser venials. Jejeje la carmanyola es molt important.
Una abraçada

eSedidió ha dit...

Hombre, entiendo lo de usar vaporizado para llevar al curro y a falta de otra alternativa, pero por gusto no se yo: El arroz vaporizado viene siendo algo así como comer cagarrutas de ratón de campo, sin ánimo de ofender (eso te pasa por meterte con McLean, que conste....).
Yo de ti probaría a hacerlo con bacalao, que tiene que estar de escándalo.

Teresa ha dit...

Un arròs ben bo!! Per a la carmanyola aquest arròs va molt bé! què bons els risottos i els bolets!!

starbase ha dit...

Visc a la cuina, em sembla que molts ens trobarem a l'infern... de tant pecar jejeje

Carme, benvinguda a decuina.net!! proba-ho que és un bon invent per a carmanyolejar :)

Gemma, tens raó que les amanides d'estiu queden ultra-sueltes :))

Sion, jo tinc l'ànima ben negra de tant pecar, encara que sigui venialment!!

eSedidió, ya me supone un halago que entiendas que lo use para el curro. Del resto no he querido seguir leyendo por si resulta que se estropeaba el ambiente de cariño... hahahaha
McLean, ese rockero chisposo y de canciones cortantes como relámpagos!!

Teresa, tens raó...i això vol dir que jo també la tinc???? hihi

Ruben ha dit...

Jo sempre l'he trobat una mica anguniós, aquest arròs vaporitzat... trobo que li falta alguna cosa (deu ser el midó, clar) :-(

starbase ha dit...

surfzone, a mi per al dia seguent és el que em funciona millor... quines coses oi? :D