dimarts, 24 de maig del 2011

descobrint la historia de la truita de patata.

Un ""preciós"" powerpoint sobre l'origen de la truita de patates, històricament atribuida als navarresos per un document del 1.817 i ara discutida per els extremenys de Villanueva de la Serena en base a una carta del 1.798... Merci Oriol per la descoberta!!

Mira que si al final la prosaica truita de patates és un invent de la noblesa per a mitigar la gana del populatxo!! Quines ironies de la vida.
Ara que no importa qui la va descobrir, està clar que només va ser el primer pas per a arribar a la que fa la meva avia que és la millor truita de patates del món mundial, però de lluny ehhh, de molt lluny la millor.
Que la de la teva avia/mare/pare és la millor?
Nonono, la de casa meva és la millor, que la tenim clavadíssima de proporcions i tal. La de la meva iaia la millor. Seguro.


Per cert, que el mateix que es diu en aquesta presentació ja apareixia aquí fa dos anyets! (Oh!)... http://cuinaencatala.blogspot.com/2009/07/truita-de-patates.html

A part, us recordo que continúa oberta la inscripció per al sorteig de tres lots de Valira sense cap més requisit que apuntar-s'hi i fer-se seguidor al facebook. No ho deixis escapar!!

7 comentaris:

Chez Silvia ha dit...

Mira!!! el que expliques no ho sabía!!! les truites de patates tenen tantes versions que per cada un la seva és la millor, trucs, maneres de coure i tallar patates, amb ceba, sense. M´agraden totes això si, un pel crueta...Ummmmm

òscar ha dit...

Doncs ben poc et podré discutir ja que la meva àvia (a.c.s.), més que fer, perpetrava la truita de patates convertint aquesta delícia en una bona oportunitat de pràctiques pels bombers de Barcelona.

Altra cosa és, clar, la que fa ma mare que és, sens dubte, la mare de totes les truites de patates que es fan i es desfan.

Teresa ha dit...

És d'agrair l'invent! perquè mira que n'és de bona!!! i com les de la iaia, mare o tieta... les millors!

No tot són postres ha dit...

A mi no m'estranyaria gens que la "susodicha" truita vingués de la terra dels meus avantpassats, que em sembla que és la mateixa terra que dels teus.

Discrepo amb tu, la millor truita de patates no és la de la teva mare, no, no, no, és la de la meva tieta, jejej... vine a tastar-la vine!!!Bé jo no he tastat la de ta mare... intercanvi de carmanyoles!!!!

PTNTS
Dolça

La Taula d'en Bernat ha dit...

No importa si van ser els navarresos o els extremenys, la qüestió és que com la truita de patates no hi ha res!
He de reconèixer que les de casa no són les més bones que he provat. I, com que de moment no he provat les de la teva àvia, per a mi la millor del món mundial és la que preparen a la cuina del cole on treballo. In-su-pe-ra-ble!!!

M'anoto això de batre les clares per separat i afegir-hi cava o cervesa. El proper cop farem provatures...

Fins aviat!
La Taula d'en Bernat

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Molt interessant això de la truita, no ho sabia...i la millor truita és la de la meva mare :))

Miquel ha dit...

un invento magnifico y es un plato que siempre la tuya es la mejor , a mi que no me falte unas tortilla de patatas nunca
miquel