dimarts, 10 de maig del 2011

de bufar i fer ampolles

Heu vist mai com es fan les ampolles de plàstic que fem servir tan habitualment a les nostres taules, cuines i excursions?
Doncs com no podia ser de cap altramanera:
bufant, i fent ampolles.

Nota castellanohablantes:
'bufar i fer ampolles' en catalán significa de forma muy sencilla y sin dificultad. Aunque literalmente su traducción sea 'soplar y hacer botellas'


Curiòs que només un 10% del material de cada ampolla pot ser PET reciclat, si en poses més es perden les propietats. I també molt curiós com fabriquen primer uns ampolletes petites que posteriorment són inflades amb airè a presió fins a la forma del motllo definitiva... i doncs... bufar i fer ampolles:


7 comentaris:

josep ha dit...

Òscar, no se com t'ho fas, però com sempre aconsegueixes un post curiós i d'allò més didàctic.
Una abraçada

Teresa ha dit...

Una passada!!!ben curiós! m'ha encantat!! ara que, tot ho fa la maquineta... sempre dic que les persones que s'enginyen les màquines han de ser coquitos...

Xavier ha dit...

Mai no havia vist el procés de fer botelles... És increïblement productiu... I això després es nota al medi... Quin perill!!!

Chez Silvia ha dit...

Si no és per què poses tu aquest video, jo desconec el procès, molt interessant!!:))

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

ME HAS SORPRENDIDO CON EL VÍDEO, NO SE COMO L HACES PERO SIEMPRE SE APRENDE CONTIGO.
UN ABRAZO

Visc a la Cuina ha dit...

M'ha agradat veure-ho!

Ruben ha dit...

Jo havia treballat en un distribuidor de begudes i algun viatjant ens havia portat plastics d'aquests de mostra, per ensenyar-los, abans de bufar-los. Molt curiós!