divendres, 7 d’octubre del 2011

de Punt de cocció episodi 4. Kike Palau is in da house.Avui al Punt de cocció us portem una interessant conversa amb Kike Palau, secretari de Slow Food Vallés Oriental i també co-autor del blog lacuinavermella. Com sempre dins d'aquesta secció que ens deixen perpetrar dins el programa Tots els matins, punt i seguit a Radio l'Hospitalet.Per a descarregar el podcast cliqueu AQUÍ:
Per a escoltar online ho podeu fer clicant AQUÍ.


Per contactar amb Slowfood Vallés Oriental:
mail:
slowfoodvallesoriental@gmail.com
web:
www.slowfood.es

1 Avui i fins diumenge 9 a Sant Sadurni d’Anoia es celebra el Cavatast, una fira on els productors de Cava exposen les seves creacions i on podem tastar varietat de caves sense haver de comprar-ne tota la ampolla. Una activitat tradicional que ja va per la quinzena edició.
http://www.cavatast.cat/2. I a Agramunt ja es posen en marxa amb el tema del torró (que no els agafi sense la feina feta) amb la seva Fira del Torró ( i de la xocolata a la pedra), també aquest cap de setmana.
http://www.firadeltorro.com/


3. Es detecta RNA (que és similar al famòs ADN) d’arrós transgènic  a la sang de ratolins que el menjen.

http://blogs.discovermagazine.com/80beats/2011/09/21/what-you-eat-affects-your-genes-rna-from-rice-can-survive-digestion-and-alter-gene-expression/

4. Si teniu curiositat per l'anunci de Gordon Ramsay, aquí tenim una entrada amb el mateix:
http://www.decuina.net/2011/10/de-gordon-ramsay-home-experience.html

La micro recepta en CINC PASSES:

COC DE LLET CONDENSADA. GRÀCIES A LA GLÒRIA MOHEDANO DEL BLOG NOTOTSONPOSTRES.BLOGSPOT.COM
http://nototsonpostres.blogspot.com/2010/11/coc-de-llet-condensada-39.html
La mircosecció on ens mullem una mica...


El bueno

GASTRONOMAD, COOKCIRCUS o el magazine El GASTRONÓMICO >
revistes online gratuites que posen a l’abast del públic general informacions i enfocs que fins ara només es podien trobar en revistes especialitzades de pagament.
No vol dir que les substituieixin, però són un bon complement i sobretot són gratuites i universals.
Aquí podeu trobar els enllaços en aquest post de cocina.es:
http://www.cocina.es/blogs/conloscincosentidos/2011/09/12/revistas-gastronomicas-online-i/


El feo

Desde el 27 de Setembre podem trobar mandarines als nostres supermercats, jo personalment no sóc cap enamorat de l’inmovilisme pleistocènic, ja se que el món canvia. Però quan a setembre trobes mandarines és que alguna cosa no funciona com ha de ser: són d’aquí? Com pot ser? Són de les antípodes? Quin cost ecològic té?... em genera dubtes i preguntes...


El malo

Fa un parell de setmanes es va produir la inauguració oficial del Basque Culinary Center,el primer centre que és una Facultat Universitaria de gastronomia a l’estat. Tenint en compte que ens ha costat a tots com a minim 8 mil.lions d’euros via subvenció directa BOE... no trobo de rebut ni entenc que estudiar-hi costi 8.000 euros per curs. 8.000 és un filtre econòmic evident. No m’agrada i menys en una institució que ha rebut tants mil.lions de diner public.

2 comentaris:

Gemma ha dit...

Tinc apuntada a l'agenda la Fira del Torró, que la Mireia Carbó hi fa un taller ;)
Ara mateix em baixo el programa, que escoltar el Kike sempre és interessant :)

No tot són postres ha dit...

Sóc a la "muntanya" ordinador petit i m'he deixat els auriculars a casa. M'hauré d'esperar a diumenge a la nit,, quan torni a la civilització i pugui recuperar les eines per fer-ho,per escoltar el programa.

Prometo escoltar-te.

Ptnts i fins la setmana vinent!

PTNTS
Dolça