divendres, 17 de febrer del 2012

debat: cuina tradicional vs tecnologia culinaria

Us porto avui un document molt interessant que ha penjat l'Ada Parellada al seu blog Semproniana. No el coneixeu? Doncs passeu-hi que darrerament porta un ritme infernal d'actualització diaria i l'Ada hi aboca molt coneixement i carinyo.

El document és un dossier/resum sore la trobada 'Cuina tradicional i tecnologia, poden conviure?' organitzada per l'Agencia Catalana de Seguretat Alimentaria.

Starring: Tana Collados (Cuines TV3), Toni Massanés (Dir. Gen. Fundació Alicia), Ada Parellada (Restauradora i -aixó m'encanta- mestressa del Semproniana), Claudi Mans (UPF), Milagros Perez Oliva (periodista El Pais) i Eva Pomares (Periodista El Punt Avui).


Aquí teniu el link.


En la meva opinió falten cuiners i sobra pregunta.
O sigui, que mai he entés la confrontació que es fa entre la cuina tradicional i la tecnològica quan per a mi només hi ha la cuina bona i la cuina dolenta. Les altres batalles que les faci aquell qui té interessos en les mateixes.

El tema dels pocs cuiners ja ho entenc: era una jornada sobre comunicació i no pas sobre estricta cuina. En tot cas, un document ben interessant i ple de moltes reflexions. En la meva opinió val molt la pena dedicar-li una estoneta, us el recomano.


2 comentaris:

Gemma ha dit...

Totalment d'acord, per parlar d'un tema on la cuina és l'eix principal, trobo que l'Ada estava una mica sola. Sort que té prou empenta :)

Ada Parellada ha dit...

hola!!
moltes gràcies per compartir-ho!
Si hi ha proper debat, els comento la teva reivindicació.
i és ben cert que el títol no dona peu a debat, ja que poden conviure cuina tradicional i tecnologia, de fet aquesta és la reflexió d'en Claudi Mans que va ser el primer en intervenir, i tots hi vam estar d'acord!
abraçades
Ada