divendres, 1 de març del 2013

descobrint que el futuro ya está aquiiiii: Hamburguesas imprimibles

Suposo que és inevitable. A la dècada dels noranta els Video-Clubs van ser la plaga bíblica que ens va tocar transitar a tots i sospito que ara s'apropa el moment en que una gernació d'establiments d'impresores 3D ens ofereixin serveis tan imprescindibles com fer-nos un clauer amb la nostra jeta i altres indispensabilitats com aquesta.



I per suposat, no podia faltar la ment preclara, el visionari, el lider espiritual dels fogons d'occident que apliqués al món del menjar aquesta tecnologia que ens escombrarà com un tsunami. I ja posats a fer-ho amb criteri, que millor que començar a aplicar la impresió 3D al fascinant mon de la hamburguesa? Total, ja n'hi ha moltes que no són 3D i que tenen sabor i textura de plastic!

Em sap greu no haver estat jo el que pensés en aquesta fascinant evolució alimentaria i tecnològica. Si m'he fet un fart de veure replicadors de menjar a Star Trek!!! Gabor and Andras Forgacs és el nom dels pàjarus (pare i fill) que estan darrere el projecte, que això sí, surt una mica caret: de moment 300.000 dollars costarà la hamburguesa que faci la impresora 3D. Sembla ser que el preu dels recambis actuals de tinta que és més o menys el de la sang de unicorni es mantindrà en els consumibles de les impresores d'hamburguesa. Però quin és el preu del progrés?


Us imagineu quan ens fem una hamburguesa igual que ara ens fem el café en una càpsula Clooney?

Cariño  imprímeme una hamburguesa ristretto, que me apetece muy especiada. O encara pitjor... imagina que se t'acaben els consumibles i no pots imprimir el dia que tens convidats a sopar!!


Get Adobe Flash player

Sospito que a algun restaurant tecno emocional se li deuen estar mullant els calçotets de pensar en la quantitat de gastromonsergues que pot arribar a imprimir amb tot aixó. S'apropen dies interessants!!
Us deixo una recepta, per si la voleu imprimir a casa... bon profit!!!




Via BBC i Gizmodo