dilluns, 18 de març del 2013

destinats a fer Foie-gras. Vida d'ànec mulard.

Avui al Gastronosfera, artícle sobre la vida dels ànecs destinats a foie.

Un tema controvertit per les implicacions ètiques associades i que he trigat dos mesos en metabolitzar des de que vem poder visitar a fons les instal.lacions de la empresa CollVerd. Dos mesos rumiant-hi i encara sense una opinió categòrica al respecte. Alerta, categòrica no ho és, però opinió sí que en tinc ja que personalment no veig malament el consum del fetge gras sempre que provingui de fonts confiables on el sacrifici animal es faci segons les normatives i el que marca el sentit comú: el mínim patiment del animal durant el procés. Es a dir, el que val per als porcs i pollastres també em val per als ànecs i el foie.

Podeu coneixer la vida del ànec, aquestes 14 setmanes que són força més de les que viu un pollastre de cria intensiva amb aquest minut i mig total d'alimentació forçada que és on jo trobo que hi ha el veritable punt de debat. Amb video i tot, escolti.


Article punxant AQUÍ o a la imatge següent.
Els comentaris, les vostres opinions, els 'me gusta' (ho sento, Facebook no té 'no me gusta') i els vostres RT allà. Seran més que benvinguts: són esperats :)

El tema dona per a molt debat, certament.